Öğrenciler​den ulaşım eylemi

Öğrenciler​den ulaşım eylemi
25 Şubat 2013 15:58

Tokat’ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) öğrencisi bir grup, kampus içerisinde yurtlara gidiş geliş için toplu taşım araçlarından 1 lira ücret almasını protesto etti.

 

 

 

Üniversitenin Taşlıçiftlik kampusu Eğitim Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ‘Üniversiteler ticaret yeri değildir. ‘Rektör buraya’ sloganı atarak yolu trafiğe kapattı. Eylemin yapıldığı alanda özel güvenlik görevlerinin yanı sıra çok sayıda sivil polis görev aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Burada eylemlerini sürdüren öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri bir süre görüştü. Öğrenciler, anayasal haklarını kullanmak istediklerini belirterek eylemlerini sürdürdü. Yaklaşık 45 dakika boyunca slogan atan öğrenciler, GOPÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in kendileriyle görüşmek istediğinin belirtilmesi üzerine eylemlerine son verdi.

 

 

 

 

 

 

Öğrenciler adına konuşan Hüseyin Tatlı, yeni uygulamaya göre şehir içi ve kampus arasındaki otobüs ulaşım ücretinin 1 lira olduğunu, fakat kampus içerisinde de iki nokta arasında bir yere gitmek için de 1 lira alındığını söyleyerek, “Burada tamamen bir adaletsizlik var. Yani buradan binip yukarıdaki bir fakülteye gitmenizde de aynı ücret alınıyor. Önceden böyle bir uygulama yoktu” dedi.