ODTÜ’den sonra şimdi de Eymir Gölü tehlikede!

ODTÜ’den sonra şimdi de Eymir Gölü tehlikede!
1 Kasım 2013 21:25

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ’de yapımı devam eden yola ilişkin, askıya çıkan ODTÜ koruma amaçlı imar planını değerlendirdi.

 

Plana dair endişeleri olduğunu söyleyen Oda yöneticileri Eymir’in tehlikede olduğunu söyledi. ODTÜ’nün planı değerlendirdiği bilgisini veren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, “Biz davamızı açtık. Hukuki süreç devam ediyor. Melih Gökçek’in çok uzun zamandır hayal ettiği ODTÜ’yü yok etme çabalarının sonucu olarak plan hayata geçti” dedi.

 

Eymir’e kadar giden tüm ODTÜ arazisinin planlanmış durumda olduğunu söyleyen Hakkan, yaşanabilecekleri şöyle açıkladı:

 

“Eymir konusunda endişeliyiz, plan dahilinde Eymir çevresi Özel Çevre Koruma’ya devrediliyor. İmrahor Vadisi’nin devamında Altın Oran inşaatlarını referans göstererek Eymir’in halka açılmasını söylüyor. Özel Çevre Koruma’ya geçmesi ile birlikte Eymir gölünün yakın çeperinde yapılaşmanın yolu açılacaktır.”

 

TÜNELDEN VAZGEÇEBİLİRLER

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, ODTÜ’nün intikam operasyonu olduğunu vurguladı. Candan “İmar planı notlarına baktığımızda, bir üniversite ile bir bakanlık ilişki içerisinde mutabakat sağlıyor. Ancak Bakanlık, mutabakatı uygulamıyor” diye konuştu.

 

Candan üç tane önemli plan notu olduğunu belirterek, çanların Eymir için çaldığını söyledi. Candan, “ODTÜ’deki yolun tünel olacağı kesinleşmişti. Ancak koyulan plan notunda bunun değişebileceğine dair bir ibare var. Tünelin yapım tekniği, yol genişliği, güzergâhı, kavşak çözümlemeleri ile ilgili ODTÜ ve Büyükşehir Belediyesi değerlendirmede bulunur bu değişebilir. Bunun değişmesi de planın değişmesini gerektirmez notu var. Bu büyük bir risktir. ODTÜ’den geçecek yol büyük ihtimalle tünel olarak geçemeyecek. Yerleşke parçalanacak” dedi.

 

Kaynak: SOL Gazetesi