Odile Fırtınası Meksikayı vurdu!

Odile Fırtınası Meksikayı vurdu!
15 Eylül 2014 16:13

Odile kasırgası Meksika’nın Baja Californiya yarım adasını vurdu. Pazar akşamından itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli fırtınanın Los Cabos bölgesine yaklaşması nedeniyle Meksikalı yetkililer yaklaşık 30.000 kişinin sığınaklara yerleştirilmesi ve tahliyesi için uğraşıyor.

 

Miami’deki Amerikan Ulusal Kasırga merkezinden yapılan açıklamaya göre Baja California yarım adasının güney kısmında etkili olan fırtınanın, önümüzdeki iki gün etkili olması bekleniyor. Pazar akşamı saatte 205 km hızla esen rüzgâr bu sabah şiddetini arttırarak saatte 217 km hızla esmeye devam etti. Devasa dalgaların yükselerek güney sahillerini vurmasına neden olan kasırganın etkisinin kuvvetlenmesi bekleniyor.

 

Polis okyanus kıyısına yakın Cabo San Lucas bölgesinde megafonlarla insanların bölgeyi boşaltmaları için sürekli anons yapıyor. Bölgedeki uçuşlar iptal edildiği için, çok sayıda turist de yarım adada mahsur kalmış durumda. Neredeyse 30.000 kişinin büyük çoğunluğu turistlerden oluşuyor ve bölgedeki 18 otelin hiç birinde sığınak bulunmuyor.

 

İnsanlara içerde kalmaları ve kapı ve pencerelerden uzaklaşmaları yönünde sürekli uyarılar yapılıyor. Güçlü bir fırtına olarak nitelendirilen Odile kasırgasının önümüzdeki iki gün devam etmesi beklenirken, rüzgârın şiddetinin saatte 295 km hıza çıkması öngörülüyor.