Kayseri Pınarbaşı’nda seçim yarışı başladı!

Kayseri Pınarbaşı’nda seçim yarışı başladı!
23 Nisan 2024 08:12

18 bin 960 seçmenin oy kullanacağı Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 2 Haziran’da tekrarlanacak yerel seçim için büyük mücadele başladı.

 

 

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş’in memleketi olan Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 2 Haziran’da tekrarlanacak yerel seçim için büyük mücadele başladı.

 

31 Mart’ta CHP’li aday Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimi önde bitirmiş, MHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy almıştı. MHP mühürsüz oy pusulaların olduğu iddiasıyla itirazda bulundu ve seçim iptal edildi.

 

 

VEKİLLERİN SÖZ DÜELLOSU

 

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir “Pınarbaşılı hemşerilerimiz teröristlerin siyasi uzantısıyla iş birliği yapan CHP’ye sandıkta haddini bildirecek ve MHP tercihi ile asil duruşunu yeniden gösterecektir” dedi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise “Seçilen adayımızın iradesi gasp edilmiş ve mazbatası verilmemiştir. 2 Haziran’da Pınarbaşı halkı daha büyük farkla CHP’li Deniz Yağan’ın hakkını teslim edecektir” cevabını verdi. 2019’da İstanbul’da Ekrem İmamoğlu 31 Mayıs’ta kazandığı halde seçim iptal edilmiş, 23 Haziran’daki tekrar oylamadan da galip çıkmıştı.