Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor

Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor
28 Kasım 2012 08:13

TÜRK futbolundaki yozlaşma hızla devam ediyor.
Selçuk DERELİ yazdı…

Kurallar ve talimatlar adamına göre işletilerek adil oyunun kalbine hançer sokuluyor.
İKİ hafta önceki Eskişehir-F.Bbahçe maçı futbolun asli unsurlarının yanında yöneticilerinde maskelerini düşürdü.

0 maçta tartışılan Fırat Aydınus'un verdiği kırmızı kartın yanında sonrasında yaşananlar Türk futbolunda ki eyyam hastalığını da gözler önüne seriyordu.

FUTBOLCULAR ve teknik adamlar bile lan' veya 'ulan' demenin kırmızı kart olup olmadığından habersiz. Ya da öyleymiş gibi duruyorlar. Eğer zaten ilk söylediğim gibi ise durum daha da vahim. Düşünebiliyor musunuz? İşiniz futbol olacak, milyon dolarlan cebinize indireceksiniz ve oyunun kuralını bilmeyeceksiniz.

ÖTE yandan maçtan sonra Veysel'in yaptığı açıklama ise tartışmaların yönünü bir başka tarafa taşıdı.

ÖYLE anlaşılıyor ki Aydınus kırmızı kart göstermekte haklı ancak gösterdiği kişi yanlıştı. Dolayısıyla Aydınus önemli bir hatayla kimin söylediğinden emin olmadan çıkardı kartını.

Kısacası bir fal açtı

HERKESİN bildiği gibi Aydınus bu ülkenin en başarılı hakemlerinden birisi. Ancak bazen hakemler bu gibi hatalar yapabiliyor. Önemli olan hakemin kafasında başka tilkilerin dolaşmaması. Ki zaten Aydınus öyle bir hakem değil.O cesur ve eyyam yapmayan bir hakem.

ANCAK asıl sorun hakemin karanndan ziyade sonrasında başladı.

GÖREVE geldikleri günden beri aldıklan kararlarla saç baş yoldurtan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kafalarda soru işareti bırakmaya yine devam etti.

ŞÖYLEKİ ; Veysel'in açıklamalanna baktığımızda Caner'in yanlışlıkla atıldığı çok açık ortada. Üstüne üstlük Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in de buna paralel açıklamalan var.

HAL böyleyken Caner'in ceza alması son derece komik ve bir o kadarda manidar. Çünkü ceza hukukunda 'bir başkasının yaptığı hatadan mağdur olan kişiye haklan geri verilir' der.

HADİ diyelim ki PFDK Caner'e 'Ulan' dediği için 2 maç cezayı verdi. Burası daha ayn bir komedi.

0 zaman adama sormazlar mı; disiplin kurulu talimatlan çok açık değil mi? Talimatlarda "Eğer bir futbolcu müsabaka görevlilerine hakaret ederse bunun karşılığı 3 ila 7 müsabakadan men' diye yazmıyor mu?" diye.

ÜSTELİK madem Caner'e verilen ceza doğru, o zaman gerekçeli karar neden kamu oyuyla paylaşılmıyor? Eğer PFDK gerekli açıklamayı yapmaz ise unutmasınlar ki almış olduklan bu karann altında bir ömür boyu ezilecekler.

GÖKHAN VE JİMMY

GÖKHAN Gönül. Gençlerbirliği maçında Jimmy'e yapmış olduğu hareketle tepkileri üzerine toplamıştı. Hakemin gözü önünde cereyan eden olayda rakibini yere itip düşüren Gönül arkasından hakemin kart vermemesiyle de bu eylemine devam etmişti. Gökhan maç sonrasında yaptığı açıklamada bu davranışın kendisine yakışmadığını söyleyip hatasını kabul etti. Bana göre de erdemli bir davranışta bulundu Gökhan.

DAHA önce de buna benzer davranışlan olan Gökhan, geçtiğimiz sezon oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında da hakemin rakibine göstereceği hatalı kartı engellemeye çalışmıştı.
GÖKHAN'IN kendisinden özür dilemesi üzerine güzel bir açıklamada Gençlerbirliği futbolcusu Jimmy Durmaz'dan geldi. Futbolun içinde bunlann olabileceğini söyleyen Jimmy ona kırgın olmadığını söyledi.

VİTRİNDE bulunan insanların sorumlu ve ömek davranışlarda gerekir.O nedenle bu güzel açıklamalanndan dolayı Hem Gökhan'ı hem de Jimmy'i kutluyorum.


Yazarın Son Yazıları:
Tecrübe farkı
PFDK Fransız
Alkışlar Çakır'a