Neçirvan Barzani: Kürt sorununun barışçıl çözümü için üzerimize düşen rolü yerine getirmeye hazırız

Neçirvan Barzani: Kürt sorununun barışçıl çözümü için üzerimize düşen rolü yerine getirmeye hazırız
4 Mart 2013 11:40

Kuzey Irak’ta temaslarını sürdüren DTK Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Diyarakır Milletvekili Altan Tan ve DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

 

 

 

Selahaddin Kentindeki Yüksektepe Bölgesi’nde bulunan Başbakanlık Konutu’nda yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra Neçirvan Barzani ve Ahmet Türk, birlikte açıklama yaptı.

 

 

 

Ahmet Türk, birkaç günden bu yana Kuzey Irak’taki siyasi partilerle görüştüklerini, Türkiye’de Kürt sorunun çözümü için başlatılan sürecin, Türk-Kürt kardeşliği için tarihi fırsat olduğunu ifade etti. Sürecin çok önemli ve büyük olduğunu belirten Türk, amaçlarının kardeşçe bir dünya yaratmak olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Başbakan Neçirvan Barzani ise, Türkiye’de başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Öcalan’ın rol aldığı bu süreci desteklediklerini, böyle bir sürecin başlatılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Barzani, Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi için Bölgesel Kürt Hükümeti olarak, üzerlerine düşen rolü oynamaya hazır olduklarını söyledi.