Necdet Özel'e şok eleştiri

Necdet Özel'e şok eleştiri
28 Haziran 2012 09:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in şehit cenazesinde ağlamasıyla ilgili olarak “Eğer şehitlerin başında ağlıyorsanız tuzağa düşmüşsünüz demektir” dedi.

CNN Türk televizyonunda yayınlanan “Tarafsız Bölge” programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in şehit cenazelerinin başında ağlaması tartışmasına katıldı.

Kılıçdaroğlu, “Genelkurmay başkanları da ağlar ama şehitlerin başında ağlamaz. Genelkurmay Başkanı’nın görevi vardır. Eğer şehitlerin başında ağlıyorsanız tuzağa düşmüşsünüz demektir. Bir komutan savaş meydanında ağlamaz. İşin özü budur. Belli kişiler var ki belli sorumlukları vardır. Olay ne kadar vahim olursa olsun o sorumluluğu yerine getirmesi gerekir” dedi. “8 şehidin cenazesinin önünde ağlayamaz mı? Beton mudur Genelkurmay Başkanı?” sorusuna “Belli kişiler vardır, bu kişilerin belli sorumlulukları vardır. O sorumluluğun gereğini yerine getirmeleri gerekir. Olay ne kadar acı, ne kadar vahim olursa olsun” yanıtını veren Kılıçdaroğlu, başka bir soruya karşılık da Fetullah Gülen’in bu konudaki açıklamalarını dinlemediğini söyledi.