Nasuh Mahruki Foça'da

Nasuh Mahruki Foça'da
16 Şubat 2013 21:35

ARAMA ve Kurtarma Derneği’nin (AKUT) kurucusu Nasuh Mahruki, İzmir’in Foça İlçesi’nde kendi fotoğraflarından oluşan serginin açılışı, kitapları ve hayat felsefesiyle ilgili konferansa katıldı.

Foça Lions Kulübü ve Foça Belediyesinin ortak etkinliğine Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, Foça Lions Kulübü Başkanı İlkay Söylemezoğlu, özel kıyafetleri ile AKUT üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zirve tırmanışları, motosikletle uzakdoğu turu, sert akışlı nehirlerde ekiple rafting, Camel Trophy’de zorlu arazi ve yarışma şartları, Afrika’da açlık ve sert doğa koşulları gibi değişik konularda 40 fotoğrafın yer aldığı sergi büyük beğeni kazandı. Serginin ardından düzenlenen konferansı da vatandaşlar büyük bir ilgiyle takip etti. Kısa bir film gösterimi ile başlayan konferansta vatandaşlar ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları attı.


 
Nasuh Mahruki, dağcılık sporuna başlayışı ve başarıların ardından geliştirdiği yaşam felsefesi konularında ayrıntılı bilgiler verdi. Dünyanın ünlü edebiyat ve bilim adamlarının sözlerine de zaman zaman yer verdiği konuşmasının hemen her bölümünü Mustafa Kemal Atatürk’ün ilgili bir eylemi veya söylemiyle bağlamaya özen gösteren Mahruki, Ulu Önder’in “Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışmak. Çok çalışmak” sözünü özellikle vurguladı.


 
“Her zaferin bir babası vardır”
diyerek başarının bir ekip işi olduğunu anlatan Mahruki, 26 yaşında AKUT’u kurarken 7 kişiyi zor bulduklarını, şimdi 45 yaşında olduğunu ve AKUT’un binlerce kişiden oluşan müthiş bir aile haline geldiğini söyledi. Konferansın sonunda kitaplarını imzalayan Mahruki, “Foça’ya bu son gelişimiz olmayacak. Tarihi boyunca doğal afetlere pek çok kez maruz kalan yörede AKUT şubesi açmak için talep var. Belediye ve Lions kulüp bu işin öncülüğünü yapmak istiyor. Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz bu şubenin hayata geçmesini sağlamak istiyoruz. Yetkililere ve Foçalılara çok teşekkür ediyorum” dedi.