Müsilajın nedenini CHP’ye bağlayan AKP’li isme bir tepki de Yıldırım Kaya’dan!

Müsilajın nedenini CHP’ye bağlayan AKP’li isme bir tepki de Yıldırım Kaya’dan!
6 Haziran 2021 08:50

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Marmara Denizi’nde oluşan ve canlı yaşamını büyük ölçüde tehdit eden müsilajdan CHP’yi sorumlu tuttu.

 

 

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Marmara Denizi’nde yaşanan soruna dikkat çeken Aydemir, “Bir büyük sıkıntı var. Marmara Denizi’nde yaşayan canlılar yaşayamaz hale gelmiş. Kokudan geçilemez hale gelmiş” dedikten sonra durumun son 2 yıl içerisinde ortaya çıktığını öne sürüp “Hizmet ehli bir kadro ayrılınca, hizmetsizliğe duçar bir İstanbul sözkonusu oluşan ortaya böyle bir şey çıktı” dedi.

 

 

Bilim insanlarının Marmara’da onyıllardır devam eden kirlenme sürecinin neticesi olarak açıkladığı müsilajla ilgili olarak CHP’yi suçlayan Aydemir, “Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder. Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP’yi ifade eder. Ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler altı üstüne gelir.” dedi.

 

 

Aydemir’in sözlerine CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya’dan da tepki geldi.

 

 

Kaya “İstanbul @istanbulbld 25 yıl yönetip taşını toprağını betona gömen, yeşilini yok eden, denizini kirleten zihniyet sorumluluğu @herkesicinCHP’ye yıkma aymazlığı içinde debeleniyor. Bilimden, akıldan, vicdandan uzak #meymenetsiz bir açıklama! @_ibrahimaydemir” açıklamasını yaptı.