‘Murat Kurum, il örgütü ile sorun yaşıyor’

‘Murat Kurum, il örgütü ile sorun yaşıyor’
7 Mart 2024 08:35

AKP İstanbul teşkilatının Murat Kurum’un sıklıkla yaptığı hatalardan rahatsız olduğu ifade ediliyor. AKP kulislerinden edinilen bilgiye göre, Murat Kurum’un açıklandığı andan itibaren parti teşkilatında ve kamuoyunda heyecanı oluşturamadığı, parti teşkilatıyla arasında da bir uyumsuzluk olduğu iddia ediliyor.

 

Fotoğraf: Murat Kurum X

 

Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’ın haberine göre, AKP kulislerinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya inip mitingler düzenlesin. AKP teşkilatlarını harekete geçirmesi gerek” diye konuşulduğu öğrenildi. Kurum ve ekibinde ise ‘teşkilatların ciddi bir zayıflık içerisinde olduğu, herkesin menfaatine göre hareket ettiği ve Erdoğan’ın sahaya inmesinin Kurumu’un aleyhine olacağı’ düşüncesinin olduğu belirtildi.
Öte yandan AKP’li birçok siyasetçinin Murat Kurum’u yönlendirdiği bunun da kendi açısından olumsuz bir etkiye neden olduğu bildirildi.

 

 

“Kurum artık her mikrofonu eline aldığında…”

 
İddiaya göre AKP kulislerinde “Sık sık gaflarıyla gündeme gelmesi onu psikolojik olarak da etkiledi. Kurum artık her mikrofonu eline aldığında ya da mikrofon uzatıldığında ‘yine bir gaf yapar mıyım’ tedirginliği içinde oluyor” yorumları yapılıyor.