Muharrem İnce: Üniversiteleri bölün deyince bölüyorlar, TEOG’u kaldırın deyince kaldırıyorlar ama dolar lafla inmiyor

Muharrem İnce: Üniversiteleri bölün deyince bölüyorlar, TEOG’u kaldırın deyince kaldırıyorlar ama dolar lafla inmiyor
17 Mayıs 2018 10:24

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün İstanbul’da Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay, yazarlarımız Çiğdem Toker ve Tayfun Atay ile bir araya geldi. Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre İnce’nin açıklaması şöyle:

 

 

“Dolar lafla inmiyor”

 

 

- Merkez Bankası başkanı AKP Genel merkezinde toplantı yaptı. Kötü ekonominin gidişinden çıkış programı kaçınılmaz deniyor. Bunun formülü ne olacak?

 

 

Sizin zihninizde buna yönelik tasavvur var mı? Dedim ya bilime inanacaksınız. Evrensel doğrular vardır. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yoktur. Bunlardan birincisi hukuk devleti dedim, ikincisi liyakat. Ekonomi ile ilgili getireceğiniz yerlere liyakat sahibi insanları getireceksiniz, benim adamım demeyeceksiniz. Bir üçüncüsü ideolojik saplantılarınızdan uzak olacaksınız. Tabanına hoş görüneceğim diye faiz ile ilgili açıklamalarını ekonomi bilimine aykırı yapmayacaksın. İdeolojik saplantılarını bir kenara bırakacaksın. Doğruları yapacaksın,. nitelikli insanlarla çalışacaksın, ideolojik kaygılardan uzak duracaksın, bağımsız olması gereken kurullar bağımsız olacak, özerk olması gerekenler özerk olacak. İşin doğrusunu yapacaksın. Ben belirlerim mantığında olmayacaksın. Üniversiteleri bölün diyince bölüyorlar, TEOG’u kaldırın deyince kaldırıyorlar, Başakşehir maçına gidin deyince gidiyorlar ama doları indirin deyince dolar inmiyor. Bunlar farklı şeyler o yüzden bilim ve ekonominin gereğini yapacaksın.