Muhalefetten YSK’ya tepki: Asıl sorun hayali değil kaydırılan seçmen!

Muhalefetten YSK’ya tepki: Asıl sorun hayali değil kaydırılan seçmen!
23 Ocak 2019 12:02

YSK Başkanı Güven’in ‘sahte seçmen yok’ açıklamasına muhalefet tepki gösterdi: ‘Asıl sorun kaydırılan seçmenler. YSK gerçek sorunu gizlemek için ‘cambaza bak, dedi’

 

 

Nurcan Gökdemir / Birgün

 

 

Muhalefet, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in beyan edilen yerde oturmadığı tespit edilen 56 bin 495 seçmenin kaydının dondurulduğu açıklamasının, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarının kazanmasını sağlayacak şekilde büyük seçmen kaydırma yapıldığının itirafı olduğunu söyledi. İlçe seçim kurullarının itirazların küçük bir bölümünü kabul ettiğini bildiren muhalefet temsilcileri, “Usulsüzlüğü gizleyemedikleri 56 bin 495 seçmenle ilgili kayıt dondurma kararı operasyonun büyüklüğünün itirafı” dedi.

 

 

CHP’nin YSK Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, itirazlarının çok büyük bir bölümünün reddedildiğini bildirerek şunları söyledi:

 

“Reddedilmesi mümkün olmayacak şekilde delillendirilen başvurular da reddedildi. Tam kanunsuzluk tespiti yaptığımız ahırda kayıtlı 20 seçmen, metruk bir binada kayıtlı 30 seçmen gibi itirazlarımızı doğrudan YSK’ye iletiyoruz.

Bizim temel itirazımız onun hayali, mükerrer ya da sahte dediği seçmenler değil, kaydırılan, yığılan seçmenlere. Dondurma kararı verilen 56 bin 495 seçmen buzdağının görünen bölümü, YSK sahte, hayali seçmen vurgusuyla ‘cambaza bak’ dedi.”

 

 

https://www.birgun.net/haber-detay/muhalefetten-yskye-tepki-asil-sorun-hayali-degil-kaydirilan-secmen.html