Müdahaleye 5 kala

Müdahaleye 5 kala
6 Şubat 2012 21:18

TÜRKİYE MÜDAHALEYE HAZIRMIŞ!

TÜRKİYE MÜDAHALEYE HAZIRMIŞ!


 


 


Eski  CIA şefi Philip Giraldi . Türkiye’nin NATO özel birliklerinin  Suriye’de  yaptığı örtülü operasyonlara yardımcı olduğunu söyledi:


 


‘Dışişleri bakanı  Ahmet Davutoğlu, batılı güçler arasında bir anlaşma sağlandığı takdirde Suriye’ye müdahaleye hazır olduklarını söyledi. Müdahale insani prensipler çerçevesinde yapılacak ve Libya’daki gibi KORUMA YASASI (Rto P) ile meşrulaştırılacaktır. Bazı kaynaklar müdahalenin Suriye- Türkiye arasında  tampon bölge oluşturularak başlayacağını ve büyüyeceğini ifade etti.


 


Hedef Suriye’nin en büyük kenti olan HALEP olacak..


 


İskenderun’a yakın Türk Silahlı Kuvvetleri üslerine  NATO savaş uçakları  geliyor. Silah ve Libya Geçici Konseyinden tecrübeli asker getiriyorlar.  Ayrıca bölgede Hür Suriye Ordusu konuşlanmış bulunuyor.Fransız ve ingiliz özel birlikleri Suriyeli asileri eğitiyor, ABD özel ordusu ve CIA  istihbarat ve iletişim ağlarını kuruyor.’


 


 


Pentagon danışmanı STRATFOR adlı düşünce kuruluşu  başkanı George Friedman da 3 Şubat konuşmasında ‘Mısır’da rejim değişmedi sadece Mübarek gitti.. Oysa Libya’da rejim değişti!’  dedi ve  yol haritası olarak ‘DIŞ MÜDAHALE’yi gösterdi. .  ‘Suriye direniyor. Böyle giderse daha uzun zaman direnir. Arkasında halk desteği de var.. Suriye’de acilen Libya modeli izlenmeli!’ . Bu ve benzer yayınlar son bir hafta içinde hızla yayılıyor.. bunları yazan çizen herhangi birileri değil, NATO danışmanları, Pentagon memurları..   Bunlar küresel odaklar arasındaki görüş ayrılığını giderme çabaları..  İkna turları!


 


Silahlı müdahale yanlılarıyla,  yumuşak güçle ülkeleri işgal edelim diyenler  arasında gırtlaklaşma var..


 


Bu bir paylaşım savaşı!


 


. Durum karışık ve çok vahim..  Eğer birbiriyle boğuşan batılı güç odakları  bir PAYLAŞIM  mutabakatı sağlarlarsa TÜRKİYE gırtlağına kadar savaşın içinde demektir!


 


Karşısında  akrabaları Suriyeli , İranlı müslümanlar, yanında NATO; ABD; İsrail ve diğer uluslararası sırtlanlar!


 


Banu AVAR


www.banuavar.com.tr


Yazarın Son Yazıları:
Kuklalar ve İrade-i Milliye!
Partiler üstü çözüm
Koro: Tayyip gitsin Gül gelsin