Mübarek’in tahliye emri çıktı

Mübarek’in tahliye emri çıktı
22 Ağustos 2013 15:39

3 Temmuz darbesiyle Muhammed Mursi’nin devrilmesinin ardından Mısır’da yeni gelişmeler yaşanıyor.

 

Dün Mısır Temyiz Mahkemesi, eski devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in şartlı tahliye edilmesine karar verdi. Hakkında yolsuzluk ve göstericilerin öldürülmesiyle ilgili suçlamalar bulunan Mübarek’in serbest kalıp kalmayacağı açıklık kazanmadı.

 

Temyiz edilmeyecek

Eskiden mahkeme Mübarek’in tahliyesine karar verdiği, savcılar yeni suçlamalarla eski diktatörün salıverilmesini engelliyordu. Ancak bu defa kararın temyiz mahkemesinden çıktığı, dolayısıyla itiraz edilemeyeceği belirtildi. Mübarek, El Ahram gazetesinden 2006 ile 2011 yıllarında milyonlarca Mısır Pound’u hediye aldığı gerekçesiyle yargılanıyordu ve dava temyize götürülmüştü.

 

Başka suçlamalar var

Mübarek (85), 2011 yılındaki ayaklanma hareketi sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini vermekle suçlanmıştı. Mübarek geçtiğimiz yıl bu davadan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, ancak Mübarek’in yaptığı temyiz başvurusu kabul edilmiş ve davanın yeniden görülmesine karar verilmişti. Mübarek hakkında yolsuzluk ve göstericilerin öldürülmesi suçlamalarıyla dört ayrı dava bulunuyor.

 

Hürriyet