Muayene eldivenleri

Muayene eldivenleri
7 Mart 2023 18:47

Muayene eldivenleri, sağlık hizmeti ortamında çalışan tüm sağlık profesyonelleri için vazgeçilmez bir öğedir. Eldivenler yalnızca kişiyi korumakla kalmaz, aynı zamanda hem sağlık hizmeti sağlayıcıları hem de hastalar için  güvenlik bölgesi oluşturur ve sektörü daha güvenli yapmaya çalışır. Tüm tıbbi eldivenler tek kullanımlık ürünlerdir ve  farklı malzemelerde mevcuttur. Lateks, Nitril Kauçuk, Vinil ve Neopren gibi. Birçok sağlık uzmanı pudrasız eldivenleri tercih etmeye yöneliyor ve Lateks gibi herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmadığı için Nitril özellikle popüler oluyor.

 

İki ana tıbbi eldiven türü vardır: muayene eldiveni ve cerrahi eldiven Muayene eldivenleri steril veya steril olmayabilir ve hastaları muayene etmek ve hassas malzemeleri kullanmak gibi günlük işler için kullanılır. Cerrahi eldivenler genellikle sterildir – steril bir pakete kapatılmış bir çift eldiven – ve genellikle daha sıkı oturmayı garanti etmek için daha hassas boyutlandırmaya sahiptirler. Cerrahi eldivenler ayrıca daha hassastır, bu da bir cerrahın veya uzmanın operasyonlarını daha doğru bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanır ve eldivenler mümkün olan en iyi kaliteyi sağlamak için çok yüksek standartta üretilir.

 

Muayene eldivenleri, sterilite ve temizliğin gerekli olduğu bir prosedür olduğunda normdur. Muayene eldivenleri, kullanıcı ister bir sağlık tesisinde isterse kontaminasyon tehlikesi olan herhangi bir durumda olsun, kullanıcıyı kimyasallardan, biyolojik tehlikelerden ve diğer potansiyel olarak tehlikeli maddelerden korur. Muayene eldivenlerinden biri olan vinil eldivenler de ayrıca muayeneler veya tıbbi prosedürler sırasında hastayı herhangi  çapraz kontaminasyondan korumak içindir. Muayene eldivenleri çok sayıda popüler markada uygun fiyatlarla mevcuttur.