Miraç Kandili

Miraç Kandili
14 Haziran 2012 17:35

EY YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİ ! Yazımız, Yüce Türk İslam alemi için bir mucize-i kübra olan Miraç Kandili hakkında olacaktır.

 Yıl 1986 Mısır: Seyyid Muttalip hoca (Dinadamı) Ataları’nın 1870 li yıllarda Kafkasya’dan Mısır’a göç eden Türkler’dendir. Tanışmamız şehir merkezine 8 km. bir köyün camisinde oldu ve O gün de Mübarek Miraç Kandili idi. Seyyid Hoca, Miraç kandilini beraber eda edelim, teklif etti ve Miraç gecesini sadece 49 Türk asıllı olarak, sabah namazını kılıp ve böylece Mirac kandilini eda etmiş olduk. Miraç gecesi yapılan ibadet notlarını Yüce Türk İslam alemi, Şanlıurfa ve Harran ovası halkı’nın bilgisine sunup, paylaşacağız. Cenab-ı ALLAH, şimdiden samimiyetle yapacağınız ibadetleri kabul etsin. AMİN.
 
     Receb-i şerifin yirmi altı yirmi yedisine bağlayan gece Miraç gecesidir. İsra süresi Ayet 1 de mealen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Miracını şöyle bildirmektedir: ”Yüce kudret ve irade sahibi olan ALLAH-ü Teala kendi kulu Muhammed’i bir gecenin az bir zamanda Mescid-i Haram’dan etrafını mübarek mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya kadar sefer ettirdi. Bu seyahat O’na bazı ayetlerimizi, göstermek içindi. Şüphesiz ki ALLAH bu mucizelere inanmayanların inkarını çok iyi işitir, her hareketlerini yakından görür.”
 
       Seyidi Muttalip Hocanın okuduğu Kur’an ve Hadis-i Şerifler: ”Muhterem Türk İslam alemi kardeşlerim ! Türk ve Müslüman her yerde Türktür, Müslümandır. Bu Kandil gecelerine Türk İslam alemi olarak; önem vermeliyiz, daima böyle mübarek gün ve geceleri uyanık geçirmeliyiz. Yılda bir gelen ve kıymetine paha biçilemiyecek kadar varidat-ı ilahiyeye (gönderilen ilahi emirleri) vesile olan bu geceler birer ganimet, birer lütf-u inayet ve hidayet geceleridir. Samimi olarak bunu böyle bilmek ve inanmak insana çok şey kazandırır. Bu mübarek gecelerin yüzüsuyu hürmetine bir engel yoksa gusül abdesti alarak her türlü temizliği yaparak, temiz giysileri giyip, güzel kokular sürerek Camilere gitmeliyiz. Bu geceyi nasıl ve nerede eda edeceğimizi 3 – 4 gün önceden düşünüp hazırlığını yapmalıyız. Çocuklara kandil hediyesi vermeyi ihmal etmemeliyiz. Bütün Müslümanlar, her yıl Leyle-i Mi’rac’a müsadif olan bu mübarek geceyi tebcile (Yüceltme) çalışmalıdır. Bu Mübarek geceyi gücümüz yettiği kadar boş geçirmemeliyiz. Cenab-ı Hak’ka samimiyetle yalvaralım ki, Cenab-ı Hak Dualarımızı kabul etsin.
 
     Ey Yüce Türk İslam alemi ! Mi’rac gecesi, İlahi İhsan  ve tecellilerin dalgalandığı mübarek bir gece olduğundan, Türk İslam alemi olarak bu gecede Samimiyetle, yapacağımız ibadet ve Duaların redd edilmeyeceği bellidir.
    
    Türk asıllı olan, Hüseyne El Ammar hoca’nın zekat ve vergi hakkında ki, kısa sohbeti: Başta biz Türk İslam alemi olarak; herkes imkanları dahilinde Zekatını ve yaşadığı ülkede şerefiyle vergisini verirse, İslam aleminde Zekatı hakkeden fakirleri asgariye idirmiş oluruz. Yaşadığı ülkede Namuslu ve şerefli bir hayat sürdürebilmesi için, kuruşu kuruşuna üzerine düşen vergisini verirse O ülkede ekonomik sorunlar da asgariye inmiş olur.
 
     Bir ülkede vergi kaçakçılığı varsa O ülkede hırsızlığın kibarcası uygulanmaktadır. Ayrıca vergi kaçırmak demek O ülkede huzursuzluğun ve ahlaksızlığın tırmanmasına vesile olmak demektir.
     
     Numan Aladağ’dan sn. Maliye Bakanına  kısa bir not ile yazımızı tamamlayalım: Okullar tatil oldu, yaz sezonu başladı. Sahil, illerimiz de ve yol kenarlarında ki dinlenme yerleri, Dini bayramlar, yılbaşı ve diğer zamanlarda ki alış veriş hareketliliğinde vergi kaçakçılığına son vermek için, ilgili kurumlar tarafından denetlenip ve bu yerlerde milyarlarca lirayı aşan vergi kaçakçılığı ancak caydırıcı yasalarla önlenebilir.  Yüce Türk İslam alemi olarak, düzenli zekat ve vergimizi verip, bölgelerde ki hammaddelere dayalı imalatı (Üretimi) arttırıp, ithalatı azaltmalıyız. Geçici memnuniyetliklere taviz verip, bencil ve güncel zihniyete haiz olduğumuz zaman, sanayi toplumu olduğumuzdan bahsedemeyiz.
    
  Ben Müslümanım diyenin, Zekatını vermeli.  Ben bu Vatanını (Türkiye’yi) seviyorum diyenin, vergisini vermelidir.
 
  Cenab-ı Hak, bilerek veya bilmeyerek kul hakkı yiyenlere, bu Aziz mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine devlete samimiyetle iade etmesini nasip etsin ki, Cenab-ı Hak bu insanların günahını affetsin.
 
     Bu duygu ve düşüncelerle, cümle Yüce Trk İslam aleminin Mübarek Mirac Kandilini tebrik eder. Cenab-ı ALLAH bizleri böyle Mübarek günlerden mahrum etmesin. ALLAH’ın Selamı, Bereketi ve Başarısı üzerinize olsun.
 
    T.C’nin kurucusu ulu önder ATATÜRK, Vatan Şehitlerini ve nesli tükenmiş Müslümanları Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil Şifalar dileriz.
 
    BİR  DUA : Seyyid Muttalip Hoca’dan: ”Allahümme münzilel kitap, Serialhisap. İhzimilahzap ihzümhün ve zelzilhüm.”
    MANASI   : Ey kitap inzal eden, çabucak hesap gören ALLAHIM düşmamların cemiyetlerini dağıt, onları perişan et.
    Namazlardan sonra bu duayı okuyanı Cenab-ı Hak düşman şerrinden muhafaza eder ve gönül muradını ihsan eyler. Ahiretde ve mahşerde hesabı kolayca görülür.
 
     MİRAC GECESİ NAMAZI : Mirac gecesinde on iki rekat nafile namazı kılınır. İki rekatta bir selam verildikten sonra yüz defa Salevat getirilir. Bundan sonra, Ahiret ve dünya için talepler ALLAH’tan istenir.
   
 
    Numan Aladağ’ın, yurtdışı ve kaynak kişilerle sohbet notları.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun