Milli Piyango sonuçları

Milli Piyango sonuçları
19 Aralık 2014 12:55

Milli piyango daha önceden basıım yapılmış sayılardan oluşan biletlerin satışının akabinde kura ile kazananların belirlendiği en yaygın oynanan şans oyunlarından bir tanesidir.

 

Milli piyango oyunu genel un çekilişleri genel olarak her ay 9,19,29 unda yapılmaktadır. Ancak burada istisna bir durum söz konusudur. Yılbaşı olarak adlandırılan 31 Aralık’I 1 Ocak’a bağlayan gece de özel olarak milli piyango çekilişi yapılmaktadır. Özellikle yılbaşında yaptığı oldukça büyük ikramiyeli çekilişler ile adından sıkça söz ettiren milli piyango bir çok kişinin de hayalini süslediği ödülleri düzenli olarak dağıtmaktadır. Milli piyango belirttiğimiz günlerin yanında bazen değişik günlere özel çekilişler de düzenlemektedir. Milli piyango da kazandı iseniz biletinizi 1 yıl içerisinde onaylatmanız gerekir. 1 yıl içerisinde kazanmanıza ragmen almadığınız ikramiyelerden bird aha yararlanamazsınız. Bu nedenle milli piyango oynadığınızda biletinizi takip etmeniz, şans size güldü ise ihmalkar davranış sergilememeniz büyük önem arz etmektedir. Biletleriniz yırtıldı ise, zedelendi ise de ikramiye alamayacağım diye üzülmemelisiniz. Ancak bu tarz biletlerden çıkan ikramiyeleri genel olarak şubeler vermemektedir. İdare merkezleri aracılığı ile zarar görmüş biletlerinize isabet eden ikramiyeleri de alabilirsiniz.

 

Süper loto ise daha farklı bir şans oyunudur. Süper lotoda sayılar 1-54 arasında seçilmekte ve biletler buna göre numaralandırılmaktadır. Süper lotoda kazanabilmeniz için ilk rakam – son rakam bilmeniz yeterli değildir. Biletinizde yer alan en az 3 sayının çekilişte belirlenen sayılar ile aynı olması gerekmektedir.Yırtılmış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmemektedir. Bu nedenle biletinizi oldukça güvenli bir şekilde muhafaza etmenizi tavsiye ederiz. Süper Loto oyununu cazip kılan bir diğer özellik ise tüm sayıları bilen olmadığı zaman büyük ikramiyenin bir sonraki haftaya devretmesidir. Üst üste 10 ve üzeri devreden süper loto biletleri medyada da büyük yankı uyandırmaktadır. Devrettiği zamanlarda ikramiyenin artması verilen ikramiyenin astronomik rakamlara ulaşmasını sağlamaktadır.

 

Sayısal loto da süper lotoya benzeyen bir şans oyunudur. Ancak sayısal loto da süper loto gibi 1-54 arasında değil 1-49 arasında sayılar belirlenmektedir. Yani mantıksal olarak sayısal lotoyu kazanma şansı süper lotoyu kazanma şansından biraz daha yüksektir. Sayısal loto biletleri de 1 yıl gibi bir geçerlilik süresi içermektedir. Yapılan araştırmalarda ikramiye isabet eden kişilerin %3’ünün ikramiyelerini almadığı görülmüştür. Bu ikramiyeler içerisinde çok büyük isabet etmiş ikramiyelerin de bulunması insanlarımızın biletleri alıp kontrol etmeme alışkanlığına sahip olduğunu göstermektedir. Biletlerin 1 yıl geçerli olduğu düşünüldüğünde milli piyango, sayısal loto, süper loto gibi şans oyunları oynadığınızda mutlaka kontrol etmelisiniz. İnternetin gelişmesi ile günümüzde kontrol işlemleri için şubeye gitmek yerine internet sitelerini de kullanabilirsiniz.