Milli Eğitim Bakanı Dinçer: Serbest kıyafet özgüveni arttırır

Milli Eğitim Bakanı Dinçer: Serbest kıyafet özgüveni arttırır
5 Ocak 2013 15:58

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullardaki serbest kıyafet uygulaması ile ilgili olumlu olumsuz birçok tepki aldıklarını söyledi.

 

 

 

 

Bakan Dinçer, açılışını yapmak üzere Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’ndeki Düziçi İrfanlı Ortaokulu’na geldi. Burada kendisini bekleyen çocuklarla yakından ilgilenen Dinçer, Osmaniye’de eğitime önem verildiğini ve kendilerinin de bunun farkında olduğunu söyledi. Bakan Dinçer, Türkiye’de eğitim alanında hem fiziki hem teknolojik alt yapı olarak hem de öğretmen ihtiyacı eksikliğinin giderilmesi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3 temel hedefi için yeni stratejiler üzerinde çalışacaklarını belirtti.

 

 

Dinçer, “Hep beraber istiyor muyuz? Çocuklarımız küresel düzeyde rekabet edebilecek bilgi ve yeteneklerle donansınlar. Ülke düzeyinde istihdamımızı kolaylaştıracak ve piyasanın da ihtiyaç duyduğu bilgiyi ve becerilerle donanmış çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Hedefimiz bu istiyor musunuz. Ve nihayet istiyoruz ki çocuklarımız dinini irfanını bizden öğrensinler başka yerden değil. Toplumsal ve ahlaki değerleri okullarımızda öğrensinler. Bir millet şuuru bir tarih bilinci kazansınlar istiyor muyuz. Hedefimiz bu ve hep birlikte bunu başaracağız” diye konuştu.

 

Bakan Ömer Dinçer ve yanındaki protokol üyeleri, İrfanlı Ortaokulu’nun açılışını yaptı. Sınıfları dolaşan Dinçer, öğrencilerle sohbet edip onlara yerfıstığı şekerlemelerinden ve diş macunu ile fırçası hediye etti.