Milletvekili adayı SPD'li Arif, Alman kadınları böyle ikna ediyor!

Milletvekili adayı SPD'li Arif, Alman kadınları böyle ikna ediyor!
5 Ağustos 2013 09:15

SPD Nürnberg’den Bavyera Milletvekili adayı olan Taşdelen Türk kökenli seçmenlerin tatile çıkmadan oylarını kullanmalarını istedi

Almanya’da Bavyera Parlamentosu Milletvekili Adayı ve Nürnberg Belediye Meclis Üyesi  SPD’li (Almanya Sosyal Demokrat Parti) Arif Taşdelen 15 Eylül’de yapılacak eyalet seçimleri için seçimlerin tatil mevsimine rastladığını hatırlatarak, özellikle Türk kökenli seçmenlere “Oylarınızı tatile çıkmadan kullanın” çağrısı yaptı.

Taşdelen “Arif on Tour” (Arif Turda) adı altında her gün Nürnberg’in değişik semtlerinde kendini tanıtırken, en büyük desteği de Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı SPD’li Ulrich Maly’den alıyor. Maly, Arif Taşdelen ile birlikte gezerek seçmenlerden onun için oy kullanmalarını istiyor.

KIRMIZI KOLTUKTA İKİ POLİTİKACI

Özel minibüsünün yanı sıra gittiği semtlere kırmızı koltuğunu da götüren Arif Taşdelen halkın ilgisini çekerken, onları koltuğa oturtup, uzun uzun sohbet ediyor. Eyalet seçimlerinin Türkler acısından da çok önemli olduğunu vurgulayan Arif Taşdelen, seçim kuralları hakkında şu bilgileri verdi:

İKİ SEÇİM KAĞIDI VAR

“Seçim sistemi çok basit. Örneğin Mittelfranken’de (orta Frankonya) oturan vatandaşlar için, her Seçmenin iki oyu var. Birinci oyunu küçük seçim kâğıdında Bölgesindeki adaylardan birine, ikinci oyunu da büyük seçim kâğıdında bütün Mittelfrankendeki adaylardan birine verebilir. Yani Nürnberg-Nord seçim Bölgesi’nde oturuyorsanız beni birinci oyunuzla, Nürnberg-Nord haricinde bütün Mittelfranken’de beni ikinci oyunuzla seçebilirsiniz.

İkinci oyunuz için beni SPD Listesinde 12. sırada bulacaksınız.

15 Eylül’de tatilde olacaksanız, lütfen izine gitmeden önce belediyeye pasaportunuz veya kimliğinizle gidip oyunuzu veriniz veya mektupla oy hakkınızı kullanınız.”