Oktay Vural’dan Başbakan’a: Tavacı Recep Usta

Oktay Vural’dan Başbakan’a: Tavacı Recep Usta
5 Eylül 2013 14:00

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural İzmir’de basın toplantısı düzenledi.

 

 

Usta’nın Hikayesi belgeselini eleştiren Vural, ‘Kimse bu numaraları yutmuyor. Bu belgeselin adını yanlış koymuş olabilirler’ dedi. İşte Vural’ın konuşmasından satırbaşları:

 

 

“FİLM ÇEVİRİYORLAR”

Türkiye’nin çok önemli konuları var ama müsaade ederseniz Türkiye’nin en fazla gündeminde yer alan Usta hikâyesinden başlamak lazım. Savaş kapıdayken, millet ekonomik sıkıntılar içinde inim inim inlerken koca koca adamlar ustalarına karşı artistiklerini sergilemek peşindeler. Körler sağırlar birbirini ağırlar olmuş. Kendisini anlatıyor, kendisi dinliyor. Film çeviriyorlar.

 

tavac__recep_usta_recep_budak

 

 

Kimse artık usta ve yamaklarının numaraları yutmuyor. Bu belgesinin adını yanlış koymuş olabilirler. Tavacı Recep Usta koysalar daha iyi olurdu. PKK terör örgütüydü Usta ile birlikte aktivist oldu. Usta ile birlikte Türk kavramı anayasadan çıkarılmak istendi. Usta ile birlikte Türk bayrağı geçerken ayağa kalkmaya savcılara sahip oldu. Irak, İran Suriye komşumuzdu, Usta ile birlikte düşmanımız oldu. Sınavlar önceden şifresizdi, Usta ile birlikte şaibeli oldu. Usta ile birlikte Kıbrıs milli davamız olmaktan çıktı. Usta ile birlikte medya yandaşlar candaşlar diye paylaşılır oldu.

 

 

 

“ALLAH BİZİ ERDOĞAN’IN USTALIĞINDAN KORUSUN”

Allah bizi Recep Tayyip Erdoğan’ın ustalığından korusun. Bu coğrafya çok önemli olaylar oluyor. Bölgemizde Osmanlı döneminde ameliyat masası kuranlar, yine aynı aktörler yine bir ameliyat masası kurmuşlar. O gün de İngiltere, Fransa yapıyordu bugün de Amerika liderliğinde İngiltere ve Fransa tarafından aynı senaryo yazılıyor. Hangi dinamiklerle hangilerinin iktidara taşınmak istediği, bugünkü tabloyla kimin hangi görevi yaptığı çok açıktır. PKK açılımın gayesi, bir işbirliği devleti kurmak olmuştur. Bu senaryonun nihai amacı bir Kürdistan inşa etmektir. Bugün PKK açılımın gayesi terörü bitirmek değil bu kılıfa Milli mücadele ile yıktığımız Sevr’i ihya etmekte öte bir anlam taşımamaktadır. Yine bir masa kurulmuş, bu masada topraklarımız paylaşılmak istenmektedir. Bugün içerde yaşadığımız gelişmeler ve dışarıda yaşadığımız gelişmeler bundan 100 yıl önce önümüze konulan senaryoların önümüze getirilmesidir. Bugün hem Türkiye’deki iç ve dış politikadaki gelişmeleri bundan arındırmak mümkün değildir. Hedefte biz varız.