MHP’li Adan: Vatandaşlarımız iktidar eliyle birbirine düşürülmüştür

MHP’li Adan: Vatandaşlarımız iktidar eliyle birbirine düşürülmüştür
15 Mart 2014 21:28

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “(Gezi parkı olayları) Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız öz evlatlarımız, kardeşimizdir. Sayın genel başkanımızın ifade ettiği sokak tehlikelidir, sokak karanlıktır. Ülkücü hareketin, MHP’nin demokrasi dışında hiçbir alternatifi yoktur. Sokağın dilini kullanmayınız. Sayın başbakan kullanmayınız, milleti germeyiniz”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. “İstanbul ekonomisinin, hak ettiği gibi, uluslararası bir fikir, kültür, ekonomi-finans, hatta insanlık merkezine yaraşır şekilde yeniden inşası mutlak surette sağlanmalıdır” diyen Celal Adan, “Ancak bugüne kadar İstanbul’a ilişkin sistematik bir çalışma programı ne yazık ki hayata geçirilememiştir. Başarılı örnekleri yok değildir fakat bütüncül bir İstanbul kavramımızın ve sistematik bir çalışma programımızın olmadığı da kesindir” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞLARIMIZ İKTİDAR ELİYLE BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR”

.

.

30 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Adan, ” 30 Mart seçimlerine Türkiye ne yazık ki olağanüstü koşullarda gitmektedir. Bu seçimin yerel ruhu gitmiş, yerine bir tür hesaplaşma mantığı gelmiştir. Sayın Başbakan seçim meydanlarında kin kusmaktadır. Kendi siyasi ikbalini bu seçimlere bağlamış durumdadır. Özellikle 17 Aralık sonrasında sadece kendini ve etrafını kurtarma telaşıyla herkese saldırmaktadır. Türkiye’nin her yerinde kaos hakimdir. Türkiye adeta bir savaş alanına, savaş meydanına dönmüştür. Sayın Başbakan’ın seçim meydanlarında kullandığı dil; milletimizi ayrıştıran, bölen ve insanlarımız arasına bariyer kuran bir dildir. Sayın Başbakan sadece “ötekileştirerek” ve hayali düşmanlar yaratarak kendini koruma altına almaya çalışmaktadır. Kendi yazdığı senaryolar üzerinden milletimizi kamplara ayıran bu zihniyet; Türkiye’nin barışı, geleceği ve menfaatleri açısından da artık bir tehlike halini almıştır.Memleket yangın yerine dönmüştür. Bu yangında bile Sayın Başbakan kendi derdine, kendi siyasi geleceğinin derdine düşmüştür. Milletimize barış, huzur, güven, hoşgörü telkin etmesi gereken Sayın Başbakan; tam tersine yangına körükle gitmektedir. Türkiye bu iktidarla birlikte bölünmeye başlamıştır. Bizi asıl endişelendiren ise zihinlerdeki bölünmedir. Vatandaşlarımız iktidar eliyle birbirine düşürülmüştür. Üzülerek söylüyorum; bugün Türkiye’nin huzurunun ve istikbalinin önündeki en büyük tehdit AKP’dir.Bu nedenle 30 Mart seçimleri Türkiye’nin huzuru ve istikbali için de son derece kritik bir öneme sahiptir. Milletimiz hiç şüphesiz huzurdan yana tercihini yapacaktır. 30 Mart sandıklarında iktidara gerekli uyarıyı kuvvetli bir biçimde yapacaktır” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE BİR TARAFA ÇALAN ÇIRPANLAR BİR TARAFA”

 

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenlere de değinen Adan, “Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız öz evlatlarımız, kardeşimizdir. Sayın genel başkanımızın ifade ettiği sokak tehlikelidir, sokak karanlıktır. Ülkücü hareketin, MHP’nin demokrasi dışında hiçbir alternatifi yoktur. Sokağın dilini kullanmayınız. Sayın başbakan kullanmayınız, milleti germeyiniz. Bu millet size çok büyük destek verdi. Millete sadakattan vazgeçmeyiniz. Kendinizi milletin yerine koymayınız. Gidin yargıya aklanınız. Dört bakanı istifa etmiş bir hükümetin kendisini onurlu kabul etmesi mümkün müdür? Niye istifa ettiler?”Çaldıkları için ettiler. Bakanlarla ilgili iddianın şartları ne ise Başbakan da aynı iddialarla karşı karşıyadır. Bunlara düşen onurlu konu dokunulmazlıklarını kaldırtarak yargıya gidip teslim olmalarıdır. Bakınız bakanlar direndi, yüzde 30

 

Türkiye’de devalüasyon oldu. Küçük ve orta boy işletmeler, esnaf büyük zarar gördü. Türkiye bir tarafa çalan çırpanlar bir tarafa. Böyle bir ülke yönetimi olabilir mi?” şeklinde konuştu.Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda öldürülen Burak Can Karamanoğlu’nun cenaze törenindeki bozkurt işaretlerinin sorulması üzerine Adan, “Ülkü ocakları açıklama yaptı. Kendisini rahmetle anıyoruz. Orayı katılıp bozkurt işareti yapanların kim olduğu bilmek durumunda değiliz” yanıtını verdi.