MHP'den BDP'ye bahçe cevabı

MHP'den BDP'ye bahçe cevabı
27 Mart 2013 16:03

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik ‘Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun. Bu bahçede Isparta’nın gülü de Hakkari’nin lalesi, sümbülü de olsun’ şeklindeki göndermesine cevap verdi.

 

 

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Recep Erdoğan’ın açıklamalarının artık MHP’ye ve mensuplarına hakarete dönüşmeye başladığını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın Bursa mitinginde slogan atanları ‘terörist’ olmakla suçladığını söyledi.

 

 

 

 

 

Vural, “Ona göre PKK iyi teröristtir. Ama bu kirli ilişkilere karşı milletimize, devletimize, ve cumhuriyetimize kefen biçmek isteyenlere karşı milletimizin ayağa kalkması Başbakana göre kötüdür. Bu tablo PKK’yı kendi teröristi olarak kullanarak bu milletin üzerinde ameliyat yapmak istediğini ortaya koymuştur” dedi.

 

Bu ülkenin vatansever insanlarına terörist muamelesi yapmanın Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına yakışmadığını belirten Vural, “Bu büyük hakareti aynen sana iade ediyoruz. Sen PKK teröristi ile bu millete kefen biçeceksin, bu millet de senin biçtiğin bu kefeni giyecek; öyle mi zannediyorsun?” dedi.

 

Başbakan Erdoğan’ın gençlere ‘kininize sahip çıkın’ diye seslendiğini belirten Vural, “Sen, sana oy veren insanları bile cumhuriyetine kin duyması gereken insanlar olarak yetiştirtmeyi görev edindin. Ama sana oy veren insanlar da cumhuriyetine, milletine senin gibi kinle bakan insanlar değildir, bunu bileceksin; onlar sana yaşatacaklar” diye konuştu.

 

 

 

DEMİRTAŞ’A ‘BAHÇE’ CEVABI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Bursa’da miting düzenleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye gönderme yaparak, ‘Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun. Bu bahçede Isparta’nın gülü de Hakkari’nin lalesi, sümbülü de olsun’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Vural, “MHP olarak bir psikolojik harekatla bu milletin adından, kimliğinden, üniter devletinden vazgeçilmesine yönelik her türlü plan, proje ve çözüm edebiyatının karşısındayız. Evet, millet bir bahçe ama ayrık otuna izin yok; ayrık otlarını temizlemek de ‘devlet’e düşecek” dedi.

Vural, Diyanet İşleri Başkanı’nın İzmir’le ilgili açıklamalarını da ‘talihsiz açıklama’ olarak değerlendirdi.