MHP’de HUDER krizi

MHP’de HUDER krizi
14 Nisan 2016 13:44

Mahkemenin tüzük kongresi içih muhalifler lehine karar vermesinden 5 gün sonra Genel Merkez’de gerçekleşen özel görüşme ülkücü camiada “krize” yol açtı.

 

 

 

 

Kamil ELİBOL / Sözcü

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran seçimlerinde AKP’den Ankara milletvekili adayı olan ve kendisini hedef alan tweetler atan Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Başkanı Hüseyin Kaya ile görüşmesi gündeme bomba gibi düştü.

MHP Lideri Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hemşehrisi olan ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen HUDER Başkanı ile görüşmesi muhalif kanadın elini güçlendirdi. Bahçeli’nin AKP’li hukukçuyu misafir etmesi yandaş medyada da köşe yazarlığı yapan Avukat Hüseyin Kaya’nın facebook sayfasına koyduğu kısa açıklama ile ortaya çıktı.

erdogan-gorumse

 

Kaya, Cuma günü MHP Genel Merkezi’nde HUDER Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Gül’ün de katıldığı görüşme için facebook’ta, “Sayın Bahçeli ile hayırlı bir görüşme yaptık. Cuma namazından hemen sonra sayın Bahçeli ile randevumuz vardı. Bir saate yakın görüştük. Düşündüğümüzden de hayırlı sonuçlarını gördük. Sayın Bahçeli’ye anayasadan, başkanlık sisteminden bahsettik. Sayın Bahçeli görüşme saatinden sonra kamuoyuyla ne paylaştıysa bizimle de aynı şeyleri paylaştı. Hatta bir kısmı bizim kendisine ifade ettiklerimizin tıpatıp aynısı” diye yazdı.

 
DÜZENİN TOSUNCUKLARI

 

 

Sosyal medyada Bahçeli’nin görüştüğü Hüseyin Kaya’nın MHP’yi ve ülkücüleri hedef alan eski tweetleri dolaşmaya başladı. “Milliyetçiler düzenin tosuncuklarıdır” diyen Kaya’nın tepki çeken diğer tweetleri şöyle:

-“Bu oy oranı MHP için değişimin başlangıcı olan bir milat olmuştur. Devlet Bahçeli 56.7 oy oranı ile Genel Başkanlığa seçildi. 40.3 oranındaki delege kendisini tasvip etmeyerek oy vermediler. Devlet Bahçeli çark etti.

-Bahçeli bu tabloda lider, karizmatik lider niteliğini yitirmiştir. Hele yanında yer alan T.Türkeş ve ekibinin kendisine sadık olmamaları. Yani kendisine güvenmediler. Bu oy oranı MHP için değişimin başlangıcı olan bir milat olmuştur”