Meyva tüketim kültürü

Meyva tüketim kültürü
29 Mayıs 2012 13:36

Yıl, 1995 Temmus ayı Avusturalya: Queensland eyaleti’nin Kuzeyinde ki, Mundubbera ilçesi narenciye cennetidir. Mundubbera da %70′ nin gelir kaynağı narenciye ve diğer meyva’ lardır. Avusturalya da Temmus ayı, karakıştır, en soğuk mevsimdir. Mudubbera da narenciye ve diğer meyva’ ların tedavide ki, uygulamalarını görüp, edindiğim bilgileri Yüce Türk İslam alemi ve Halkın habercisi ile, paylaşmak nasip olacaktır.
 
EY YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİ ! ÖNCE MEYVA NEDİR ONU TARİF EDELİM?

Meyva’ nın her biri vitamin kaynağı olan meyvalar güzel tat ve kokuları (Aroma) besin maddelerimizin en önemlilerindendir. Meyvalar, güzel kokuları ile, tatları ile olduğu gibi birleşiminde ki vitaminler, maden tuzları bakımından da yiyecekler arasında önemli bir yer alırlar; ilk çağlardan beri insanların en değerli besinlerinden biri olmuşlardır. Yaz mevsiminde meyva bereketi başlar, meyva tükettiğimiz zaman vücudumuzun vitamin ihtiyacını taze olarak yediğimiz meyvalar karşılar ve hastalıklarla tanışmamamızın önüne kale oluşturur. Meyvalar taşıdıkları su miktarına göre  yaş (Taze meyva), kuru meyva (Kuru yemiş) olarak ikiye ayrılır. Yaş meyvaların büyük bir kısmı (%75 – 90 arası) sudur. Narenciye (Turunçgiller) mevalarının %65 – 70 oranı şeker ihtiva eder. Her meyva’nın kendisine has besin değeri, vitamin, mineral ve lif (Selülöz) oranı vardır. Meyva sezonlarını kaçırmayalım ve düzenli kullanalım ki, tedavi merkezlerindeki yığılmaları asgariye indirelim. Yce Türk İslam alemine yakışan da budur.
 
SAĞLIK BAKIMINDAN MEYVA

Modern tıp ve halk hekimliğinde meyvalar büyük yer tutarlar. Bazı hastalıklar da Dr. kontrolünde meyva kürü şeklinde tedaviler yapılır.

PRATİK ZAYIFLAMA REÇETESİ:

Haftanın bir – iki gününü meyva günü olarak seçip kabul edin, o gün dinlenmede olan kimse az kalori veren ve taze olarak lif oranı yüksek meyvalardan, 70 kilo ya kadar bir buçuk kilo, 70 – 90 arası iki buçuk kilo meyva ile mideyi doldurmalıdır. Düzenli olarak bu kürü yaptığınızda, nasıl zayıfladığınıza şaşıracaksınız.
 
BÖBREK HASTALIKLARINDA MEYVA
Mikroplardan, ya da mikrop toksinlerinden meydana gelen bazı böbrek hastalıklarında elma perhiz de ilk sırayı alır. Böbrek taşlarına gelince; bazı faydalı meyvaların yanında bir kısmının da ters etki yarattığı görülür. Örneğin ÜRAT taşlarında bol miktarda meyva yemenin faydası vardır; OKSALAT taşlarında erik, incir, çilek gibi meyvalar kesinlikle yenmemelidir, diğer meyvalar da azaltılır; FOSFAT taşlarında ise frenk üzümü, fındık, ceviz gibi meyvalar yenir. Elma, şeftali, çilek incir, erik gibi meyvaları kesinlikle yemeyiniz.

DİKKAT ! Belirtilen perhiz ve diğer tedavileri, psikolojik bakımından güven duyduğunuz doktorunuz kontrolünde yapılması halinde daha iyi sonuçlar alınacağını unutmayınız.
 
KİRAZ MEVSİMİDİR: ÖNCE KİRAZ’ IN FAYDALARI İLE BAŞLAYALIM
Kiraz mevasını bilerek düzenli tükettiğimiz zaman, reçete ile satılan ilaçladan daha faydalı ve ekonomik olduğuna şaşıracaksınız. Kiraz meyvası’ nın kimyasal özelliklerini kısaca özetleyelim: Kirazda A, B ve C vitaminleri vardır. Mineral dediğimiz madenlerden demir, kalsiyum, sodyum, potasyum, çinko, bakır, fosfor, kükürt, mağnezyum, mamganez ve kobalt içerir. Bunlardan başka levülöz dediğimiz meyva şekeri içerir. Şeker hastaları, doktoruna danışarak kiraz’ı kullanmalıdır.
 
Kiraz vücuttaki toksin dediğimiz zehirleri atar ve kuvvetli temizleyici bir meyvadır.  Kiraz mide ve karaciğer çalışmaları üzerinde düzenleyici etkisi vardır. Kiraz vücudu romatizmaya karşı korur. İnsana yumuşaklık verir ve vücut dokularını gençleştirir.

Kiraz damar sertliğinde, büyümesi geç kalmış çocukların mineral noksanlığında, böbrek ve safra kesesi taşlarında, damla hastalıklarında, kabızlıkta ve yaşlılığı geciktirmede çok etkili bir mevadır.
 
EY YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİ ! KİRAZ MEVSİMİNİ KESİNLİKLE KAÇIRMAYIN, YARARLANIN:
İki gün yanlız kiraz yenilirse, kanı temizler ve birçok toksinleri atar. Zayıflamak isteyenler günde 1- 2 kğ, kiraz yiyerek zayıflayabilir, çünkü kirazın yalancı doyurma özelliği vardır. Kiraz sezonunda başınız ağrırsa, yeterince kirazı çekirdekleri ile ezip, enseye yakı gibi bağlanırsa başağrısını giderir. DİKKAT ! Başağrısı’ nın geçme süresi, insanların tabiiatına göre değişebilir.
 
Cenab-ı ALLAH’ tan,Yüce Türk İslam alemi ve Harran ovası halkına meyvacılığa ilgi göstermesini niyaz eder. Bencil zihniyetin şerrinden muhafaza dileklerimizle, ALLAH’ın Bereketi ve Helal kazanç elde etme, Başarısı üzerinize olsun.
 
Vatan Şehitlerini Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.
 
Özdeyişler:     ”Duanız olmadıktan sonra Rabbiniz sizi ne yapsın?”  (Furkan Suresi: 77)
ALLAH Resulü: ”Dua ibadetin iliğidir; ibadet duadan ibarettir”

”Gücümüz yetmeyecek işleri, oyalayıcı sözlerle yaparız demek, milleti günlük politika ile geçiştirmektir.”  (Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK  20 – Nisan – 1931

Bencilliğe bürünen, er geç bencilliğin meyvası’nı yiyeceğini unutmamalıdır. (Numan Aladağ)
Sağlığınız ve güzelliğinizi, yediklerinizin oluşturduğunu unutmayınız. (Numan Aladağ)
   
Kaynakça: Tıbbi kaynaklar;  Mundubbera da ikamet eden, Çin asıllı Dr. Yao Link
Dualarımız,  Mustafa Tombalak 1990 (Trakya yağ san. Aş. kültür yayını)

Numan Aladağ’ın, 1995 – 1998  yılları arası, Okyanusya (Avusturalya) araştırma ve gezi notları.
 
Not: Görüş ve düşüncelerinizi, halkın habercisi aracılığı ile paylaşabilirsiniz.
Meyva ile ilgili yazı dizilerimiz devam edecektir, takip ediniz.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun