Metal işçileri yürüdü

Metal işçileri yürüdü
4 Nisan 2013 05:00

Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son oturumunda uyuşmazlık tutanağı ile arabulucu sürecinin başlaması sonucunda bugün İzmit’te yaklaşık 2 bin metal işçisi yürüdü.

 

 

 

 

 

Merkez bankası önünde biraraya gelen yaklaşık 2 bin kişiden oluşan Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayicileri Sendikasına baglı işçiler yürüyüş yolu boyunca ‘İş ekmek yoksa barışta yok’, ‘Türk metal nerede biz oradayız’, ‘Türk Metal Sen bizim herşeyimiz’ şeklinde sloganlar attı. Sabri Yalım Parkı’nda açıklama yapan Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız,

 

 

 

Türk Metal işçilerinin mücadelesinin sonuçsuz kalmayacağını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: “Biz Türkiye’nin sosyo ekonomik durumunu değerlendirdik. 9 Ocak 2013 tarihinde metal iş kolunda çalışan 115 bin metal işçisi adına, patronların sendikası MESS ile masaya oturduk. Bizim 96 maddeden oluşan sözleşmemiz ve taleplerimiz kabul edilmedi. Biz de uyuşmazlık zaptını tuttuk. Bundan sonra onların anlayacağı dilden konuşacağız.”

Yapılan açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.