Merkel: Başarmaya devam edeceğiz

Merkel: Başarmaya devam edeceğiz
30 Ocak 2014 10:18

Almanya Başbakanı Angela Merkel, şimdiye dek birçok başarı elde ettiklerini, bunu sürdüreceklerini söyledi.

 

Yılbaşı tatilinde kayak yaparken düşen ve kalçasının çatlaması sonucu koltuk değneklerini kullanmak zorunda kalan Başbakan Angela Merkel, Federal Meclis’te konuşma yaptı. Alman medyasında Meclis kürsüsünde oturarak konuşması yayınlanan Başbakan Angela Merkel, önümüzdeki 4 yıl boyunca reformları sürdüreceklerini anlattı. Merkel, özgürlükler, hukuk devleti ilkesi, ekonomik güç ve adalete bağlı kalmaya devam edeceklerini ifade etti. Deutsche Welle’nin (DW) aktardığına göre, Merkel hükumetin sağlam bir bütçe, yatırımlar ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ile Avrupa ve dünyada sorumluluk alabilme ehliyetine sahip olmasını hedefliyor. Ayrıca Avrupa’nın iyi durumda olması halinde Almanya’nın da iyi olabileceğini vurguladı.

 

DİNLEME SKANDALI

 

Başbakan Angela Merkel konuşmasında, Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’in dinleme skandalına da değindi. Merkel, halkın internet suçları ve internet üzerinden yapılan izlemelere karşı korunmasının yeni yasama döneminin ana projelerinden biri olacağını belirtti. İnternet ağını gerek suç unsurlarına, gerekse dışarıdan gelecek şeffaf olmayan ve geniş kapsamlı kontrollere karşı korumayı hedeflediğini dile getirdi.

 

Başbakan Merkel, enerji dönüşümü konusuna da değinirken bunu son derece zorlu ödevlerden biri olarak değerlendirdi. Dünya üzerinde enerji sevkıyatı konusunda böylesi radikal bir değişimi gerçekleştirmek için yola koyulan başka hiçbir ülke olmadığını ifade eden Başbakan, yeşil enerjinin payı artarken, bir yandan da elektrik fiyatlarının tüketiciler ve sanayi açısından ödenebilir sınırlarda tutulması gerektiğini kaydetti.