Meralara lüks konut!

Meralara lüks konut!
11 Eylül 2021 06:24

İhalesi yapılmayan, finansmanı belirsiz Kanal çevresindeki rant tam gaz sürüyor. Sazlıdere Barajı’nın yanı başındaki ‘yapı yasaklı alan’da bulunan mera ve su toplama havzası imar değişikliği olmaksızın satışa çıkarıldı. Doğaya geri dönülmez şekilde zarar verecek karar tepkilerin odağında.

 

 

Karar’dan Hava Asal’ın haberine göre TOKİ’nin Kanal çevresindeki ‘Yenişehir’ projesi kapsamında Sazlıbosna bölgesindeki meraları satışa sunacağı açıklandı. 6-7 Ekim’deki ihale ile içme suyu havzasında kalan ve yıllardır korunan bölgenin satılacağı belirtildi. Mayıs 2023’te bitirilmesi düşünülen 485 yapılık proje ile altı katlı evlerin inşa edileceği öğrenildi. Tapuda ‘ham toprak’ ve ‘tarla’ olarak görülen alanın ‘arsa’ya dönüştürülmeden, imar planlarına açılan davalar sürerken elden çıkarılacak olması dikkat çekti.

 

‘İSTANBULLUNUN ORTAK MÜLKÜ RANT YARATMAK İÇİN SATILIYOR’

 

 

Atılan bu adım, Kanal İstanbul’un lüks konut projesinden ibaret olduğunu bir kez daha ortaya koydu. KARAR’a konuşan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, İstanbullunun ortak mülkü olan meraların yeni rant alanları yaratılmak için satıldığını söyledi. Akgün “Buralar mera arazisiydi ve herkesin malı olarak görünür. Alanın üstünde içme suyu havzası kararı var, bu karar hâla kaldırılmadı. Uygulamalar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor ve virüs gibi yayılacak” dedi.