Meral Akşener ikna edildi!

Meral Akşener ikna edildi!
13 Kasım 2015 10:30

MHP’de Genel Başkan adaylığı konusunda bugüne kadar kararsız kalan TBMM eski Başkanvekili Meral Akşener, yeni bir hamle ile düğmeye bastı.

 

 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçimlerde milletvekili adayı göstermeyip ‘’Dinlensin’’ dediği Akşener, Genel Başkanlığa aday oluyor. Akşener’in yakın çevresine, “Tabandan ve kamuoyundan gelen baskılara kayıtsız kalamayacağım” dediği bildirildi.

 
DERVİŞOĞLU AÇIKLADI

 

 

Akşener’in olağanüstü kurultayda Devlet Bahçeli’nin karşısına rakip olacağını MHP’nin eski İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu açıkladı. 2012’de yapılan 10. Olağan Kongrede Bahçeli’ye rakip olan Dervişoğlu, sosyal medya hesabından, “Fazla kafa karışıklığına gerek yok. Akşener aday. Ama asıl önemli olan kurultayın şartlarını temin etmek” dedi.

 

 

Dervişoğlu ’’Sayın Meral Akşener’in Genel Başkanlık için isminin geçmesi bazı çevrelere çok fazla rahatsızlık vermiş olacak ki, hemen her alanda manipülatif haberler yayınlanarak aday olmayacağına dair dedikodular yayılıyor. Merakınızı gidermek için söylüyorum. Her gün defalarca görüştüğüm Meral Akşener MHP Genel Başkan adayıdır. Fazla kafa karışıklığına gerek yok ” mesajını gönderdi.

 

 

DİĞER ADAYLAR

 

 

Akşener’in hafta sonu yapılacak MYK ve İl Başkanları toplantısından sonra MHP’nin aldığı seçim yenilgisi konusunda kamuoyuna bir değerlendirme açıklaması yapacağı da öğrenildi. Akşener’in partinin olağanüstü kurultaya girme sürecinde ise Genel Başkan adaylığını resmen ilan edeceği ifade edildi.

 

 

Akşener’in Bahçeli’ye rakip olmaya karar vermesi muhalif kanadın “Bacı” formülünü yeniden gündeme getirdi. Diğer adaylar, Gümrük eski Bakanı Gün Sazak’ın oğlu Süleyman Sazak ile Selim Kaptanoğlu’nun da kongrede Akşener’i destekleyecekleri tahmin ediliyor. Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan’ın ise, Akşener’in adaylığını ilan etmesinden sonra Akşener lehine yarıştan çekilme ihtimali bulunuyor.