Melih Gökçek’in ‘Kızılırmak suyu’ kesiliyor

Melih Gökçek’in ‘Kızılırmak suyu’ kesiliyor
23 Aralık 2017 13:24

Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminden kalan ve hiç bakım yapılmadığı için çürüyen yaya üst geçit ve köprülerini kaldırırken, Melih Gökçek’in canlı yayında içtiği Kızılırmak suyunun da Ankara’ya verilmesinden vazgeçiliyor.

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminden kalan ve hiç bakım yapılmadığı için çürüyen yaya üst geçit ve köprülerini kaldırıyor. Meşrutiyet Caddesi’nin; Karanfil ve Konur Sokakları ile Selanik Caddesi köşesinde bulunan 3 ayrı yaya üst geçidi kaldırılmaya başlandı.

 

kopru-12

 

Vatandaşların ishal ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurmasına neden olan Kızılırmak suyunun da Ankara’ya verilmesinden de vazgeçiliyor. Mustafa Tuna’nın göreve getirdiği yeni ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, ilk icraat olarak Gökçek’in habersizce başlattığı Kızılırmak’tan Ankara’ya aktarımına son veriyor. Kızılırmak suyunda, yüksek oranda sülfat, sodyum ve klorür bulunduğu tespit edilmiş, Gökçek ise kameraların önünde Kızılırmak suyu içip ‘’Tadı lezzetli değil ama, susuz kalmaktan iyidir” demişti.

 

 

Tuna döneminde Belediye’nin önündeki fıskiye, ardından dinozor maketi, Esenboğa Havalimanı yolundaki dev futbolcu ve kaleci heykellerini de kaldırmıştı. Gökçek döneminde fahiş zam yapılan ulaşımda 2018’de zam yapılmayacağı açıklandı, dış ilçelerdeki su fiyatlarında indirime gidildi, Gökçek’in saat kısıtlaması yaptığı ulaşım hizmeti 24 saate çıkarıldı. Şimdi de Gökçek döneminde yapılan ve atıl durumda bulunan üst geçitler kaldırılıyor ve Gökçek döneminde Ankara’ya bağlanan Kızılırmak suyundan vazgeçiliyor.

 

 

CANLI YAYINDA İÇTİ

 

Yeni ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, ilk icraat olarak Gökçek’in habersizce başlattığı Kızılırmak’tan Ankara’ya aktarımına son veriyor. Kınacı, Ankara’nın suyunu içilebilir hale getireceklerini belirterek, “ASKİ olarak hedefimiz 2018’in sonuna doğru DSİ tarafından inşa edilen Gerede Su Temini Projesi’ni devreye alarak şiddetli kurak dönemler hariç Kızılırmak’tan su alımını sonlandırmak; ihtiyaç olması durumunda Kesikköprü suyunu özel arıtarak suyu musluktan içilebilir duruma getirmek” dedi.

 

Ankara’da artan ishal ve kusma vakalarının ardından içme suyuna, yüksek oranda sülfat, sodyum ve klorür bulunduğu tespit edilen Kızılırmak suyunun karıştığı iddiaları gündeme gelmişti. Gökçek şebeke suyuna Kızılırmak’tan su aktarıldığını doğrulamış, Kızılırmak suyunun içilebilir olduğunu savunmuştu. Gökçek, canlı yayında bu sudan içerek, “Elbette Kızılırmak suyu diğer barajlarımızdan gelen su kadar lezzetli değil. Ama ‘susuzluk mu yoksa lezzeti olmasa da su mu’ derseniz, senin kafana yatmasa da biz su deriz” demişti.

 

 

Kaynak: Deniz Ayhan/Sözcü

 

Melih Gökçek’in ‘Kızılırmak suyu’ kesiliyor