Meclis’te kaynana hassasiyeti!

Meclis’te kaynana hassasiyeti!
11 Nisan 2021 10:28

CHP’li Roman Milletvekili Özcan Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı.

 

 

Türkiye’de 5 milyon Roman olduğunu anlatan Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün Hindistan’dan Avrupa ülkelerine tüm dünyada kutlandığını söyledi, Türkiye’de de kutlanması için verdiği kanun teklifinin işleme alınmamasını eleştirdi. Purçu tepkisini dile getirirken, “Kaynanalar Günü bile var ya! Şaka Günü bile var ya!” diye seslendi.

 

 

Purçu’nun konuşmasının ardından söz alan AK Parti Isparta Milletvekili, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Purçu’nun Roman vatandaşlarla ilgili sözlerine katıldığını söyledi ancak “Kaynanaların bile günü var da Romanların günü yok derken burada kaynanaları yani ana yarılarını maalesef aşağılayan bir ifade kullandı. Bunu yapmamak lazım, kadınları, anneleri hiçbir şekilde, hiçbir konuyla mukayese etmenin doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

 

AK Parti sıralarından da Bilgiç’e “Romanların kaynanası yok mu?” sorusu ile destek geldi. Meclis’te kaynana hassaiyetine neden olan Romanlar Günü çağrısı ise bir gün sonra Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile hayata geçti. Genelgeye göre 8 Nisan artık Türkiye’de de ‘Romanlar Günü’ olarak kutlanacak.