Meclis’te kaygılandıran şüphe! Böcek mi yerleştirildi?

Meclis’te kaygılandıran şüphe! Böcek mi yerleştirildi?
22 Haziran 2015 12:28

TBMM’nin 25’nci dönemi yarınki milletvekili yemin töreni ile resmen başlıyor. Meclis Başkanlığı Genel Sekreterliği de Meclis’i yeni döneme hazır hale getirdi. Daha önceki iddialar dikkate alınarak Meclis’te dinlemeye karşı emniyet istihbaratı tarafından teknik tarama yapıldı. Ancak bu çalışma da yeni kuşkulara neden oldu.

 

 

4 KİŞİ BİR HAFTA ÇALIŞTI

 

 

Alınan bilgilere göre, talep üzerine Emniyet İstihbarat Dairesi, TBMM’de Başkan, Başkanvekilleri, komisyon başkanları ile milletvekillerine ait odalarda istihbarata karşı koyma amaçlı bir çalışma yaptı. Gerekçe olarak da bu mekanların olası yasa dışı dinlemelere karşı temizlenmesi gösterildi. Meclis’te böcek taraması İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli A.S, H.P, Y.T ve H.G adlı personel tarafından bir hafta süreyle gerçekleştirildi.

 

 

O GÖRÜŞME DİNLENDİ Mİ?

 

 

Ancak Ankara kulislerinde rutin olarak gösterilen bu uygulama bile bazı kuşkuları beraberinde getirdi. Tarama bahanesiyle Türkiye Büyük Millet Meclis’i odalarına ‘böcek’ yerleştirildiği iddiaları gündeme geldi. Bu teknik taramanın yapıldığı yerler arasında Meclis Başkanlığı makam odası da yer alıyor. Yapılan çalışma sonrasında, geçen Cuma günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in makam odasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile selefi Abdullah Gül biraraya gelmişti. Bu da akıllara “Bu görüşme de yasa dışı dinlenmiş olabilir mi ?” sorusunu getirdi. Kuşkular tedirginliğe yol açtı.

 

Kaynak: Millet Gazetesi