Meclis hazırlıkları başladı!

Meclis hazırlıkları başladı!
30 Ağustos 2021 07:14

AK Parti grubu 1 Ekim’de açılacak Meclis’in gündemine getirmeyi planladığı yasa teklifleri için çalışmaya başladı.

 

 

En yoğun mesai AK Parti’nin “yalan haber ve dezenformasyonla mücadele yasası” olarak nitelendirdiği sosyal medya düzenlemesi için yapılıyor. Ayrıca futbol kulüplerinde gelirleri aşan borçlanmalardan yöneticilerin sorumlu olmasını öngören ve uzun süredir beklenen Spor Kulüpleri ve Federasyonları teklifinin bu dönem çıkarılacağı ifade ediliyor.

 

 

Psikologlar, psikiyatrlar gibi farklı meslek gruplarının çalışma usul ve esaslarını netleştirecek “Ruh Sağlığı” yasa teklifi çalışmaları da sürüyor. Meclis açıldıktan sonra ekonomi ile ilgili bir torba kanun teklifinin de sürpriz olmayacağı ifade edilirken Diyanet Başkanlığı bünyesinde kurulan Diyanet Akademisi’nin çalışma usul ve esaslarını düzenleyen teklif üzerinde çalışmalar da devam ediyor.

 

 

En çok merak edilen seçim kanunu değişikliği içinse bir takvim verilmiyor. Anayasaya göre seçim kanunlarındaki değişikliğin uygulanması için seçim tarihinden en az 1 yıl önce yasalaşması gerekiyor. Erken seçimin söz konusu olmadığını söyleyen AK Partililer bu nedenle değişiklik için 2022 yaz ayına kadar süre bulunduğunu söylüyor.