MEB kitapçığında ‘bıyıklılar iyi, bıyıksızlar sapık’ algısı!

MEB kitapçığında ‘bıyıklılar iyi, bıyıksızlar sapık’ algısı!
25 Ocak 2020 10:21

Başörtülüler iyi, başı açıklar kötü görsellerinden sonra şimdi de bıyıklı erkekleri iyi bıyıksızların cinsel sapıklığın anlatılmasında örnek çizimlerde kullanıldığı ortaya çıktı. MEB, ‘Rehber öğretmenlere verilen bir eğitim, kitapların okulla öğrenciyle ilgisi yok” diye savunsa da, rehber öğretmenlerden bu görselleri çocuklara göstererek, ‘İyi ve kötü dokunuşu’ tanımlayabilmeleri için gülen ve kızgın yüz emojisi yapıştırması istendiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM’ne soru önergesi verdi

 

 

BIYIKLILAR İYİ BIYIKSIZLAR SAPIK DİYE AYRIŞTIRILIYOR’

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Çocuklarımızın üzerinde herkesin elini çekmesi gerekiyor. Vakıf ve cemaat yurtlarında çocuklarımızın cinsel istismara uğradıkları ne yazık ki; mahkemelerin aldığı ağır mahkumiyet cezalarıyla da tescillenmiştir.

Bunlarla mücadale etmek gerekirken, MEB’in rehber öğretmenler aracılığıyla tüm okullara bu çirkin tabloyu yansıtıyor. Bunu yaparken de bir algı daha yaratarak; toplumdaki insanları, kıyafetleri, giyim tarzları, kişisel tercihi olan başörtülü/başı açık ya da bıyıklı/bıyıksız olup olmama seçimi üzerinden iyi insan veya sapık diye ayrıştırıp, toplumda bölünmeye yol açıyorlar. Çok tehlikeli bir durum var”