Matematik sitelerinin önemi

Matematik sitelerinin önemi
9 Ocak 2019 22:00

Öğrencilerin en çok problem yaşadığı derslerin başında matematik gösteriliyor. Matematik konusunda destek alan öğrencilerin sayısı giderek artıyor. Bu konuda öğrencilere destek olmaya çalışan matematik sitesi sayısı da giderek artış gösteriyor. Online olarak zaman geçirdikleri bir ortam olan web üzerinde matematik siteleri; içerik, kalite, müfredata uygunluk, kolay ulaşılabilirlik noktasında tercih sebebi olabiliyor. Öğrencilerin beklentilerine cevap verebilen matematik siteleri de daha çok ziyaretçi sayısına ulaşarak başarıyı yakalayabiliyor.

 

Her eğitimcinin amacı, öğrencilerine yaşam boyu faydalanabilecekleri sunabilmek ve öğretebilmektir. Aslında internet üzerinde faaliyete geçen matematik siteleri de bu amaca uygun hareket ediyor. Her düzeydeki öğrenci için matematiği sevdirmeye ve yaşamında da gerekliliğini öne çıkararak var olan müfredat yapısında bilgilendirmeye çabalıyor. Daha çok öğrenciye ulaşabilmek için içeriklerini zenginleştiren, her yaş düzeyine uygun içerikleri bünyesinde barındıran, öğrenirken eğlendirmeyi ihmal etmeyen, meraklı gözler için de üst seviyede öğrenciler için de aradıklarını verebilecek içerik barındıran siteler diğerleri arasından sıyrılmayı çoğu kez başarabiliyor. Daha küçük yaşlardan itibaren internet ile tanışan bir nesil ile karşılaşıyoruz ve eğitim siteleri bu noktada onlara ulaşabilmek için oldukça verimli biçimde kullanılabilir. İyi öğrenme konusunda çözümlü sorular oldukça büyük önem taşıyan alanlardan biri olarak gösterilebilir. Matematik siteleri, sadece bu sebeple bile anne babalar tarafından ayrı bir ilgiyi hak ediyorlar. Daha başarılı görülen matematik sitelerine çocukları yönlendirmek konusunda hem veliler hem öğretmenler gereken desteği vermeleri gerekiyor.
Matematik siteleri, ülkemizdeki eğitim dünyasında giderek büyümekte olan matematik sorununa bir nebze olsun çözüm üretimek adına ayrı bir teşviği hak ediyor. Matematiği yaşamına yansıtabilecek yeni nesillerin yetiştirilmesinde internetin gücünü kullanarak eğitime önemli katkılar yapabilir. Matematik siteleri; hem müfredata uygun içeriklerle öğrencilerin derslerinde önemli bir yer tutan yardımcı, hem eğlenebilecekleri bir mecra, hem de uzmanlaşabilecekleri bir eğitim noktası haline dönüşebilirler.