Marmaris't​e duble yol göçtü; CHP tepkili

Marmaris't​e duble yol göçtü; CHP tepkili
18 Ocak 2013 15:19

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne ulaşımı sağlayan duble yolda geçen hafta Karadere mevkiinde meydana gelen çökme, CHP Marmaris İlçe Teşkilatı’nı harekete geçirdi.

 

 

 

 

 

 

Marmaris ve çevresinde geçen hafta sonu metrekareye 142 kilo yağmur düşmesi sonucu Karadere mevkiinde yol çöktü. Altındaki istinat duvarının yıkılması sonucu bir şeridi çöken yoldan araç geçmemesi ise faciayı önledi. Trafik ekipleri yolda önlem alarak tek şeridi trafiğe kapattı. CHP İlçe teşkilatı da bugün, çökme yaşanan yere giderek basın açıklaması yaptı.

 

 

 

İlçe Başkanı Candan Yürekli, Marmaris – Gökova arasındaki 26 kilometrelik karayolunun duble yol olması için çalışmaların 2004 yılında başladığını hatırlattı. Yaşanan sorunlar yüzünden duble yolun ancak 2011 yılında 66 milyon lira harcanarak tamamlanabildiğini kaydeden Yürekli,

 

 

 

 

 

 

 

7.8 kilometrelik Taşhan-Marmaris arasındaki yolun 3 şeritten 4 şeride çıkartılması için 8 bin adet asırlık çam ve sığla ağaçları kesilmiştir. Burada gördüğümüz toprak kaymalarının temel nedeni yapılan bu doğa ve ağaç katliamıdır. İlkokul çağındaki bir çocuğun dahi bildiği, ağaçların erozyon ve toprak kaymasının önlediği gerçeği, tüm uyarılara rağmen yetkililer tarafından dikkate alınmamıştır. Marmaris’in tek kara ulaşım yolu olan bu yolda geçtiğimiz cumartesi günü oluşan heyelanda bir facianın eşiğinden dönülmüş, şans eseri hiçbir can ve mal kaybı olmamıştır’ dedi.

 

 

 

Yürekli, yolun yapımına başlandığından bu yana pek çok sivil toplum kuruluşunun eleştiri yaptığını ve bu eleştirilerinde ne kadar haklı olduklarını yolun çökmesiyle herkesin gördüğünü belirtti.

İKİ YATIRIM, İKİSİ DE ÇÖKTÜ

İl Genel Meclisi Marmaris üyesi CHP’li Dursun Kaplan da 10 yıllık AKP iktidarı boyunca Marmaris’e 2 adet yatırım yapıldığını, ikisinin de çökerek yıkıldığını söyledi.

 

 

 

 

Kaplan “AKP icraatlarının birincisi Taşlıca göleti, diğeri ise Gökova Marmaris duble yoludur. Taşlıca göleti ilk yağmurda çöktü ve yıkıldı, halen köyde su yok halk perişandır. Marmaris yolu ise 66 trilyon lira harcanarak, 8 bin ağaç kesilerek ve son teknoloji kullanılarak yapılmıştır. Bitimi üzerinden bir yıl geçmeden duble yol çökmüştür. Yol yapılırken yüz yıllık ağaçlar kesilmiştir. AKP ilçe başkanı, Ağaçlar kesilmesin diyenlere çevrecilere, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine ve çevreye duyarlı olanlara ‘bu yolu kullanmasınlar, bu yoldan geçmesinler’ diye açıklama yapmıştır. Şimdi AKP ilçe başkanına soruyoruz: Kesilen 8 bin ağacın kökleri sökülerek, dolgu malzemesinin üzerine yapılan ve tehlike arz eden bu yolu, korkmadan gönül rahatlığıyla kullanabiliyor musun? Her yağmurda bu yol tehlike arz etmektedir. Bu Yolu kullananlar ve Marmaris halkı tehlike içindedir” dedi.