Mansur Yavaş, güvenilir ismi Genel Sekreterliğe atadı!

Mansur Yavaş, güvenilir ismi Genel Sekreterliğe atadı!
12 Nisan 2019 12:22

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş seçimlerde kazanmasının ardından mazbatasını alarak göreve başladı.

 

 

Mansur Yavaş’ın göreve başlamasıyla birlikte Ankara Büyükşehir belediyesinde yeni atamalar da yapılmaya başlandı.

 

Murat Özkan,  Ankara Büyükşehir belediyesi Genel Sekreterliği görevine atandı.

 

Yıllardır Mansur Yavaş’ın ekibinde yer alan Murat Özkan, Yavaş’ın en güvendiği isimlerden..

 

 

Bürokrat kökenli Özkan, bürokraside her zaman halkla iç içe olmayı seçen bir isim oldu. Yavaş’ın A Takımında yer alan isimlerden Murat Özkan, milletvekili olduğu dönemde de sürekli  seçim bölgesindeki köyleri ziyaret ederek vatandaşların da sevgisini kazanmıştı.
CHP tabanının da sıcak baktığı ve güvendiği Murat Özkan 1963 doğumlu. Babasının adı Halis, annesinin adı Ayşe. Mülki İdare Amirliği yapan Özkan; Belçika’da IFCAT Dil Enstitüsü’nde Fransızca eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. İngiltere’de MLS College’de İngiliz Kamu Yönetimi eğitimi gördü. Yüksek lisansını TODAİE’de Kamu Yönetimi alanında tamamladı

 

Akdağmadeni ve Karakoyulu’da Kaymakamlık, Van’da Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sultanhisar ve Ardeşen’de kaymakamlık görevini yürüttü. Mülkiye Müfettişi ve Mülkiye Başmüfettişi oldu 23. Dönem’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce orta düzeyde Fransızca bilen Özkan, evli ve 2 çocuk babası.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliği’ne atanan Murat Özkan’ın başkan Mansur Yavaş’la birlikte 25 yıllık Gökçek döneminden sonra Ankara’da başarılı hizmetlere imza atacağı şimdiden konuşuluyor.

 

Özkan ayrıca, Ankara’da Alevi Dernekleri Federasyonu tarafında da destekleniyor.