Mansur Yavaş, Cengiz Topel Yıldırım sessizliğini bozdu: Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş!

Mansur Yavaş, Cengiz Topel Yıldırım sessizliğini bozdu: Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş!
13 Mart 2024 10:09

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibi İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım’ın kendisine yönelik yolsuzluk ithamlarına ilişkin sessizliğini bozdu. Yavaş, “Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Biz de vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş” ifadelerini kullandı. Yavaş, “Lafı ortaya alıp kara almak için böyle konuşmak olmaz. Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek. Attığı iftiranın bedelini kendisi ödeyecek” diye seslendi.

 

 

 

TV100’de Az Önce Konuştum programında gazeteci Candaş Tolga’nın sorularını yanıtlayan ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuya ilişkin sessizliğini bozdu.

 

 

“İhaleye fesat karıştırmakta onun tecrübesi çoktur”
TV100 yayınına katılan Yavaş, Yıldırım’ın söz konusu iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Onun söylediği doğru, nasıl doğru diyeceksiniz? İhaleye fesat karıştırmakta onun tecrübesi çoktur. İhaleler nasıl yapılıyor? Bizim bütün ihalelerimiz açıktır. Katılımcılar gelip zarflarını teker teker veriyor. Tek tek zarflar açılıyor. İki kişi kuruşu kuruşuna aynı teklifi vermiş. Fakat birisi eksik evraktan elenmiş. Aynı fiyatı veren ihaleyi alamamış. O ihale uzmanıdır. Çok girip çıkmıştır ihalelere. Siz ihaleye girmeden aynı rakamı verip veremeyeceğini nereden bilebilirsiniz ki? 10 tane katılımcı var. Biri elenmiş, dokuz katılımcı var. Biri fiyatta daha fazla kırım yaparak ihaleyi almış. Böyle bir şey iddia edildiğinde savcılığa gidin diyorum. Lafı ortaya bırakıp geri kaçmayacaksın.”

 

 

“Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek”
Yavaş, “Aday olduğu partinin genel başkanı ile ben 40 ile gitmişimdir. Her yerde Akşener benim dürüstlüğümü anlatmıştır. Akşener’i yalanlıyor. Basına yansıdığı için söylemek zorundayım. Geldi benden Mamak Belediye Başkanlığı’nı istedi, biz de vermeyince oralarda Yavaş’ı karalıyor. Madem Yavaş yanlış bir insan neden bizle çalışma istedi? ‘Mamak’tan belediye başkanı olamazsın’ dedik, gitti. Lafı ortaya alıp kara almak için böyle konuşmak olmaz. Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek. Attığı iftiranın bedelini kendisi ödeyecek. Durmuş, durmuş bunu seçime giderken mi öğrenmiş?” diye konuştu.

 

 

“Belediyenin beş kuruşu kaybolmaz, gitsin savcılığa başvursun”
Yavaş, Yıldırım’ın “5 milyar 928 milyon belediye kasasında olması gerekirken yok’ bu para nerede” sorusuna da şöyle yanıt verdi:
“Belediyenin beş kuruşu kaybolmaz. Türkiye’de bütün harcamalarını yayınlayan biziz. Şirketlerde yeminli mali müfettişlerimiz var. Sayıştay denetliyor bizi. Sayıştaş raporu olsa bununla ilgili bizi tefe koyarlar. Ruh sağlını kaybetmiş bu arkadaş. Gitsin savcılığa başvursun. Bize bunları savunmak zorunda bıraktırıp projelerimizi anlatmaktan geri koyuyorlar. Bunun muhattapları bizim şirketlerimiz, genel müdürlerimizdir. Herkes ağzından çıkanın sonucuna katlanacaktır.”