Mansur Yavaş: Ankara’nın asırlık markasına zarar verecek bir kampanya oluşturulmak isteniyor

Mansur Yavaş: Ankara’nın asırlık markasına zarar verecek bir kampanya oluşturulmak isteniyor
12 Mart 2024 18:46

MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor karşılaşmasında hakem Halil Umut Meler’e yumrukla saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Saldırının ardından yaptığı açıklama ile Ankaracü’ndeki görevinden istifa eden Koca, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından PFDK’ye sevk edilirken, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, konu hakkında bir açıklama yaptı.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı eleştiren Yavaş, verilecek cezanın MKE Ankaragücü’nü kapsamaması gerektiğini belirtti. Yavaş, şunları yazdı:

 

 

“Camianın cezalandırılmasını kabul etmeyeceğiz”

 
“11 Aralık Pazartesi günü oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan, hiç kimsenin tasvip etmediği, sporun barış ve kardeşlik hukuku ile sportmenliğe aykırı olay hepimizi derinden üzdü.

Olayın ardından devletimizin tüm birimleri harekete geçmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal süreç başlatılmıştır.

Tüm bunlara rağmen, bazı çevrelerce ‘MKE Ankaragücü küme düşürülecek’ söylemlerinin üretilmeye başladığını ve Ankara’nın asırlık markasının kurumsal yapısına zarar verecek bir kampanya oluşturulmak istendiğini gözlemliyoruz. Cezanın toplum nezdinde camianın tamamına uygulanması gibi bir anlayışı kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Ankaragücü, Türk’ün kutlu zaferi olan Kurtuluş Savaşı’nın, İmalat-ı Harbiye’nin; bu uğurda çalışan, üreten, can veren vatan sevdalılarının kulübüdür. Asla yalnız değildir, Ata’mızdan bize emanettir.

Tüm bu nedenlerle, kişilerin yaptığı hataların 113 yıllık MKE Ankaragücü camiasına mâl edilmemesi gerektiğini bir kez daha belirtiyor, bu konuda tüm kamuoyunun hassasiyetle davranacağına yürekten inanıyorum.

Saygılarımla…”