'Makam, mevki peşinde değiliz'

'Makam, mevki peşinde değiliz'
2 Ocak 2013 15:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hülya Avşar’ın, “CHP’nin iktidar olması kıyamet alametlerindendir ” sözlerinin sorulması üzerine, ” Biz ciddi işler yapıyoruz. Ciddi sorular sorarsanız cevap veririm” yanıtını verdi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kapalıçarşı’yı gelerek, esnafı yerinde ziyaret etti. Tekin, herkesin elini tek tek sıktı. İşyeri ziyaretlerinin ardından Kapalıçarşı Esnaf Odası’na geçen Tekin, geçtiğimiz hafta çıkan küçük çaptaki yangın için geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretiyle esnafın sıkıntılarına da dikkat çekmek istediğini söyleyen Gürsel Tekin, 2012 yılında 5 bin esnafın kepenk kapattığını öne sürdü. Tekin, “Esnaf kredilerini ödeyemiyor” dedi.

 

 

HÜLYA AVŞAR SORUNA TEPKİ

 

Bir gazetecinin Tekin’e, Hülya Avşar’ın “CHP’nin iktidar olması kıyamet alametlerinden biridir” sözlerini hatırlatması üzerine, ” Magazin işlerine girmek istemiyorum. Biz ciddi işler yapıyoruz. Ciddi sorular sorarsanız cevap veririm” karşılığını verdi.

 

 

İBB ADAYLIĞI

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adaylığı icin Mustafa Sarıgül ve kendisinin adının geçtiğini hatırlatan bir gazeteciye de Tekin, “Bizim temel hedefimiz CHP’nin iktidar olmasıdır. Biz o uğraşı içerisindeyiz. Bir makam, mevki peşinde değiliz” diye konuştu.

 

 

ARTAN İNTİHARLAR

 

Ziyareti sırasında artan intihar vakalarına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TBMM’de onlarca soru önergesi verdiklerini ancak iktidar partisinin işine gelenlere cevapladığını öne sürdü.

 

 

CHP olarak bu konuda çok ciddi bir rapor hazırladıklarını belirten Tekin, “Nedir bunun nedenleri ? Yunanistan’da ağır bir ekonomik kriz yaşanırken sadece 1 intihar varken biz de sadece atama bekleyen gençlerden 36 tanesi intihar ediyor. Asker, polis intihar ediyor. Bütün bunların bilimsel bir şekilde analiz edilmesi gerekiyor. İktidarın önlem alması gerekiyor” dedi.