Madımak’ta katledilenlerin anıt mezarlarına saldırı

Madımak’ta katledilenlerin anıt mezarlarına saldırı
13 Temmuz 2015 18:20

Sivas Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden aydın ve sanatçıların Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabir ve anıt mezarlarına saldırı düzenlendi.

 

 

 

Birgün’den Hakan Demir’İn haberine göre, 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 aydın ve sanatçının Ankara Karşıyaka Kabristanı’nda bulunan anıt mezarlarına kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce saldırı düzenlendi. Anıt mezarlara yapılan saldırıda 33 kişinin isimlerinin ve şiirlerin yazılı olduğu tüm plakalar söküldü. Kabirlerin yanı sıra mezarların taşları da tahrip edildi.

 

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

 

 

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, BirGün’e yaptığı açıklamada; “Hem kabirlerin üzerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu isimlikleri, hem anıtın üzerindeki liste ve yazılar, hepsi sökülmüş” ifadelerini kullandı. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini öğrenemediklerini belirten Akatlı, “Temmuz ayında, tam da Madımak’ın yıldönümünde, her yıl daha da üzülmemizi sağlayacak bir gelişme yaşanıyor. Kim yapıyor anlamakta da güçlük çekiyorum. Ancak bu saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.