Madene direnen Artvinlilere saldırı

Madene direnen Artvinlilere saldırı
19 Kasım 2014 13:52

Günlerdir Artvin Cerattepe’deki altın madeni sahasında yapılmak istenen ağaç kesimine karşı direnişin sürdüğü Artvin’de ‘kimliği belirsiz kişilerce’ gerçekleştirilen saldırılar yaşanmaya başladı.

 

 

Maden şirketine karşı mücadele eden örgütlerden biri olan Halkevi’nin binasına saldırı düzenlendi, binada maddi hasar oluştu.

Binanın kapısının ve camlarının dışarıdan kırıldığı saldırıda içeride bulunan eşyalara ve kitaplara büyük zarar verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

‘GERGİN HAVA HUZURSUZLUĞA DÖNÜŞSÜN İSTİYORLAR’

 
Sendika.Org’a konuşan Artvin Halkevi üyesi Dursun Ali Karadeniz, daha önce de benzer saldırılar yapıldığını, kentteki gergin havanın bir huzursuzluğa dönüştürülmek istendiğini ifade etti.

 

 

Bölgede faaliyete geçmek isteyen maden şirketinin yargı süreci devam etmesine karşılık ağaç kesimim kararı alması tepki çekmişti. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin Cerattepe’deki maden alanı çevresinde ağaç kesimi için örnekleme çalışması yapma kararı aldığını öğrenen yöre sakinleri, araçlarla maden sahasına giderek nöbet başlatmıştı.