‘Lütfen’ dedi ve kazandı

‘Lütfen’ dedi ve kazandı
29 Eylül 2014 08:51

Umut Vakfı 20. kez ‘Barışın dili şiddetin reddi’ne ödül verdi.

 

Bireysel silahların her yıl binlerce kişinin yaşamına mal olduğu Türkiye’de, bu konuda farkındalık ve toplumsal bilinç yaratılmasına katkı sunan Umut Vakfı, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü’nde bir kez daha “Bireysel silahlanmayahayır” çağrısı yaptı.“20. Bireysel Silahsızlanma Ödülü: Barışın Dili Şiddetin Reddi” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni dün Taksim The Marmara Otel’de yapıldı. Yarışmaya tek kareyle katılan Gültekin Alkurt “Lütfen” adlıeseriyle birincilik ödülünü aldı.

 

‘Acı paylaşmakla azalır’

 

Törende bir konuşma yapan Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü etkinliklerinden “Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü”nün iki yıldır yasaklar nedeniye yapılamadığını anımsatarak şunları söyledi:

 

“Yakınlarını kaybeden insanların acılarını toplumla paylaşmaları, seslerini duyurmak için her yıl 28 Eylül’de bir araya gelmeleri korkulacak, yasaklanacak bir davranış veya eylem değildir. Asıl olan onların acıların paylaşılması için bu yürüyüşün yapılmasını sağlamaktır. Asıl görev, sessiz ayakkabıların yürüyüşünü gerçekleştirenleri korumaktır. Acı paylaşmakla azalır, yasaklarla değil.” Törende Şanlıurfa Elbistan’daki düğüne “Düğünümüze Hoşgeldiniz Lütfen Silah Sıkmayınız” pankartı asan düğün sahibi baba Bilal Kısa ile “Maksat Dışı Bıçak Taşımayla Mücadele” kampanyası başlatan Erzurum Valiliği adına adına Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a da ‘Bireysel Silahsızlanmaya Katkı Plaketi’ verildi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet