‘Lütfen 2957’ye kadar açmayın’

‘Lütfen 2957’ye kadar açmayın’
23 Kasım 2015 19:45

1957’de bin yıl süreyle gömülmüş bir zaman kapsülü bulundu. Kapsülü gömenlerin isteğinin yerine getirileceği ve kapsülün 2957’de açılacağı açıklandı.

 

 

El Cezire’nin haberine göre Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT), 1957 yılından kalma bir kapsül bulundu. Kapsülü yeni bir bina için temel arayan ekibin bulduğu bildirilirken, kapsülün 1000 yıl süreyle gömülmek istendiği belirtiliyor.

 
Kapsülü bulanlar, kapsülü gömenlerin isteklerini yerine getireceklerini açıklarken, kavanoz gömülürken içindekilerin bozulmaması için argon gazıyla doldurulduğu aktarıldı.

 

 

Kapsüldeki bilinen iki parçaysa ufak bir şişede sentetik penisilin ve aşırı iletkenliği yönetmeyi sağlayan bir kriyotron.

Profesörler, zaman kapsülü içerisine koydukları bir mektupta, amaçlarını şöyle açıklıyor:

 

 

”Önümüzdeki bin yılda dünyayı ne bekliyor tahmin edemeyiz ya da sizlerin bizim zamanlarımıza bir bilim çağı olarak saygı duyup duymayacağınızı da. Emin olduğumuz şey şu ki; sizler evren ile ilgili daha büyük bir kavrayışa sahip olacak ve bizler bu ilerleyişe bir katkı yapmış olacağız. Sizlere bilginin peşinde süregiden başarılar diliyoruz.”

 

 

Kapsülün yeniden gömüleceği veya müzede sergileneceği söyleniyor.