Kuzu Kavurma En İyi Nasıl Pişirilir

Kuzu Kavurma En İyi Nasıl Pişirilir
13 Aralık 2019 09:34

Kuzu kavurma pişirmek sanattır derler büyülerimiz. Peki kuzu kavurma en iyi nasıl pişirilir? Yemek tarifleri videoları arasında en çok izlenme oranına sahip olan kuzu kavurma videosuyla ilgili tüm detayları paylaştık… Bu yazıdan sonra mükemmel bir şekilde kuzu kavurma pişirebileceksiniz.

 

 

Yumuşacık Kuzu Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

1 kg kemiksiz kuzu eti (Dana etiylede olur Ben kuzu etiyle yaptım)

1 orta boy soğan

1 küçük parça kuyruk yağı(El büyüklüğünde)

Tuz, karabiber, kimyon, kekik

>> Kuzu Kavurma Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese mutlu huzurlu iyi bayramlar:)) şimdi sizlere bayram sofralarınızı süsleyecek lezzetli mi lezzetli yumuşacık kuzu kavurmamın tarifini vereceğim.

Öncelikle kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz orta boy bir tencereye alıyoruz soğanı da dörde bölüp etlerin üzerine koyuyoruz tencerenin kapağını kapatıyoruz kısık ateşte (su ilavesiz) kavuruyoruz ki zaten et kavruldukça suyunu veriyor dışına.

Suyunu veren kuzu etini suyunu çekene kadar kavuruyoruz ( eğer etimiz yumuşamış ise suyu da hala tencerede kalmış ise kalan suyu döküyoruz).

Diğer yandan da kuyruk yağını küçük küçük doğrayıp ayrı bir tavada eritiyoruz. Yağlar eridikten sonra suyunu çekmiş yumuşamış kuzu etlerinin üzerine döküyoruz (posasını ayırıp).

Bir güzel kuzu eti ile erittiğimiz kuyruk yağını kavuruyoruz bi on dk kadar sonra ocağı kapatıp tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz kavurmamız servise hazırdır afiyet olsun;)

Not: Kuyruk yağını sevmeyenler sıvı yağ ya da tereyağda kullanabilir

Kaynak: Zetta.Mobi