Kredi notu nasıl belirlenir!

Kredi notu nasıl belirlenir!
17 Şubat 2017 12:56

Bir bankadan kredi kullanmak istiyorsanız kredi notunuzun yüksek olması öncelikli bir detaydır. Peki kredi notu nasıl belirlenir ve neye göre hesaplanır. Kredi notunuzun hesaplanmasını etkileyen birçok detay yer almaktadır isterseniz onlardan biraz bahsedelim.

 

 

 

Kredi kartı kullanımı kredi notunuzu etkileyen önemli detaylardan bir tanesidir. Kredi kartı ödemenizi düzenli yaptığınızı düşünüyor ve kredi notunuza olumlu yansıdığını düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Size göre kredi kartının asgari ücretini yatırıyor olmak olumlu bir davranış gibi gözükebilir ama durum öyle değil. Kredi kartınızın dönem borcunu düzenli ödemiyor yani sadece asgari ödeme tutarını ödüyor iseniz bu kredi notunuza direk olarak olumsuz olarak yansımayacak ancak uzun vadede kredi notunuzu olumsuz etkileyecektir.kredi notu hesaplama Çünkü 3 dönem peşpeşe asgari ödeme tutarınızı ödediğiniz durumda banka sizden dönem borcunuzu ödemenizi isteyecektir yani sadece asgari ödeme tutarını ödemek yeterli değildir.

 

 

Kredi notunuzun bankalara özel değildir ama çoğu banka maaş müşterilerine özel ayrıcalıklar tanımaktadır. Yani maaş müşterisi olduğunuz bankalardan kredi kullanmak ya da kredi kartı sahibi olmak daha kolaydır. Maaş müşterisi olmanız kredi notunuzu direk olumlu olarak etkileyen bir faktör değildir ancak hesabınıza düzenli para girişinin olması banka adına olumlu bir davranıştır ve ödemelerinizi siz onay vermeseniz bile günü gelmiş ödemeleri hesabınızdan direk olarak çekeceği için oldukça önemli bir detaydır.kredi veren kurumlar Kredi notunuz belirli bir sistemde tüm bankaların kullandığı ortak bir yapıda toplanmaktadır ve internet üzerinden yaptığınız havale ya da eft işlemleri bile bu nota etki sağlamaktadır.

 

Kredi notunuzu öğrenmek için ve kredi notunuzun iyileştirilmesini sağlamak adına kredinotutr.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Site üzerinde kredi notu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilir, kredi notunuzu yükseltme konusunda uzman danışmanlardan bilgi alabilirsiniz.