Köpekler jüri karşısına çıktı

Köpekler jüri karşısına çıktı
29 Haziran 2015 13:34

Bodrum’da, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Ulusal Irk Standartları Yarışması’nda yurtiçi ve yurtdışından 200’e yakın köpek, jürinin karşısına çıkarıldı.

 

 

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle hafta sonunda Ulusal Irk Standartları yarışması düzenledi. Gümbet Dolgu alanında düzenlenen yarışmaya çok çeşitli illerden 40’a yakın ırkta 200 köpek katıldı. Ulusal Irk Standartları yarışmasında köpekleri, Ozan Belkıs, Fatih Çokcan, Bülent Mutlu, Hasan Cansever, Ahmet Kurt ve Cem Sütunç değerlendirdi.

 

Yarışmaya 60 günlük İngiliz Bulldog köpeğiyle birlikte gelen 2 yaşındaki Derin Kıran, bebek arabasında yatmasına rağmen yavru köpeği kucağından indirmedi. Köpeğe sarılan ve öpmeye çalışan bebek ilginç görüntüler oluşturdu. Sahipleri, köpeklerini rahatlatmak ve yarışma anına hazırlamak için zaman zaman yürüyüş yaptırdı.

 

Yarışmanın sonunda Tolga Ergin’e ait Cane Corso ırkı ‘Nos’ isimli köpek birinciliği elde etti. Khrystyna Mumcuoğlu’na ait uzun tüylü Chihuahua ırkı ‘Barney’ isimli köpek ikinci, Juliana Shestakova’ya ait American Staffordshire Terrier ırkı ‘Jonathan’ isimli köpek üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren köpeklere madalya ve mama hediye edildi.

 

 

Kaynak: Nilüfer KANDIRMIŞ/ BODRUM (Muğla),(DHA)