'Kimse bize diz çöktüremez'

'Kimse bize diz çöktüremez'
15 Ocak 2013 13:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor:

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiren Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
 
2012 yılı ihracatımız dünyadaki tüm olumsuzluklara rağmen 152 milyar dolar olarak gerçekleşti. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. Borçlanma vadelerinde 2012 yılında yine rekor kaydettik.

“BİZE HİÇ KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ”
 
Terörün sona ermesi için son haftalarda başlatılan ayrıntıların bir kısmını da sizlerle paylaşmak zorundayım. Millet olarak istiklale ve hürriyete yeryüzündeki bütün milletlerden çok daha fazla aşığız tutkunuz.

Bin yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da istiklalimize ve hürriyetimize yönelik her saldırı karşısında ecdadımız gibi topraklarımızı kahramanca savunmak noktasında en küçük bir tereddüdümüz olmaz, olamaz. Bizi hiç kimse diz çöktüremez.
 
 
 Birileri sadece ama sadece kendi ırkını seviyor olabilir. Birileri sadece Türkleri, birileri sadece Kürtleri seviyor olabilir. Birileri nefretin kanın diliyle konuşuyor olabilir. Ama biz farklıyız. Biz insanı ve insanları seviyoruz. Bir yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz.
 

Bu terör sürecinde 30 yıldır süre gelen bu kayıplarda bir yanlış olduğunu defalarca ifade ettim. Evet bir tarafta bizim kahraman Mehmetçiğimiz şehit oluyor, diğer tarafta dağdaki terörist etkisiz hale getiriliyor. Ama dikkatinizi çekiyorum, acı aynı ocağa düşüyor.

 
Biz 10 yıldır bir yandan topraklarımızı savunurken, annelerin gözyaşını dindirmenin telaşı içindeyiz. Meşru yasal değerlerimizle örtüşen her yolu devreye aldık.