‘Kılıçdaroğlu’nun ve parti oligarklarının artık gitmeleri şart’

‘Kılıçdaroğlu’nun ve parti oligarklarının artık gitmeleri şart’
2 Haziran 2023 06:21

Kadir Has Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Soli Özel, Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesiyle ilgili olarak, “Bu yenilginin ardından kendisine umut bağlamış, canını dişine takarak kampanyada, sandık başlarında çalışarak mücadele etmiş insanlara, seçmenlerine düzgün bir teselli mesajı dahi veremeyen bir liderin hangi gerekçeyle olursa olsun artık o koltukta oturmaması gerekir” yorumunu yaptı.

 

 

Özel, YetkinReport için kaleme aldığı yazısında şunları kaydetti:
“Onun ve tüm başarısızlıklarına rağmen yanında tuttuğu parti oligarklarının artık gitmeleri şarttır. Bunu isterseniz İngiliz tarihinden alıntıyla ‘Allah aşkına gidin’ diye söyleyin, isterseniz bizim tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden İnönü’nün ağzından ‘(kendisi) için iyilik budur. Kendisi takdir etmese bile, iyilik budur, şerefi ile ayrılacaktır’ diye söyleyin fark etmez. Böyle durumlarda istifa haysiyetli bir eylemdir.

Gerçekten ilkeli hareket etme tasası olan bir siyasetçi için yapılacak bellidir: Yerini gençlere ve bu ülkenin geleceğini kurmaya aday olanlara bırakmak. Geçişin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak ve partisinin gücüne bir nefer gibi katkıda bulunmak. Aksine bir tavır, 14 ve 28 Mayıs’ta yaşanan siyasi çöküntünün ardından altından kolay kalkılamayacak bir etik çöküntünün de nişanesi olacaktır.”

 

 

Yazının tamamı için tıklayın.