Kılıçdaroğlu'nun ismi çelenkte yanlış yazılınca!

Kılıçdaroğlu'nun ismi çelenkte yanlış yazılınca!
24 Şubat 2013 03:30

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Umut Oran partisinin Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen birlik yemeğine katıldı.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı yemeğe gönderilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengi ise dikkat çekti. Çelenkte Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin ‘Kemal Kılıçtaroğlu’ diye yazıldığı görüldü.

Birlik yemeğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin hükümeti eleştirdi. Keskin, “İktidar ‘ulusalcılığı, milliyetçiliği ayakaltına aldık’ deyip siyaset köçekliği yapmaktadır. Bir tarafta 15-20 gün evvel bir siyasi partinin milletvekillerini kitlelere hedef gösterip ‘bunlar PKK ile işbirliği yapıyor’ diye suçlayacaksınız. Sonra döneceksiniz o insanların dokunulmazlıklarını kaldırılmasını gündeme getirerek korkutmaya, ürkütmeye çalışacaksınız.

Bir olumsuzluk olduğunda yüzünüz kızarmadan topluma yaptığınız tahrikleri unutarak Cumhuriyeti kuran CHP’yi suçlayacaksınız. Ey Tayyip Efendi altın yere düşmekle pul olmaz. Senin CHP’ye yönelttiğin saldırılar buharlaşmaya mahkumdur. Çünkü bu Cumhuriyet Halk Partisi konjonktürel bir ortamda ana dönemlerde kurulan bir siyasi yapı değildir. Ulusal bağımsızlık savaşının kan ve barut kokusuyla kurulmuştur” dedi.

Türkiye’nin yeni bir başkaldırıya, demokratik restorasyona yeni bir sivil isyana ihtiyacı var olduğunu söyleyen Keskin, şöyle konuştu: “Artık siyasi İslam iflas etmiştir. Yüce halka dönük, o halkın isteklerini özlemlerini, beklentilerini kendisine hedef seçen halkın mutluluğu için uğraş veren yeni bir siyasal iktidara, yeni bir soluğa, ideolojiye, yeni bir partiye ihtiyaç vardır. O parti CHP’dir. O partinin ideolojisi sosyal demokrasidir.” Konuşmasını ‘Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi’ diye tamamlayan Keskin, partililerden büyük alkış topladı.