Kılıçdaroğlu’nun gölge MYK’sı

Kılıçdaroğlu’nun gölge MYK’sı
23 Şubat 2016 09:16

Ocak ayında yapılan 35. Olağan Kurultay’da listeye aldığı pek çok isim delegeden çizik yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosu giderek genişliyor.

 

 

Kurultayda tüzük değişikliğiyle MYK’daki üye sayısını 17’den 13’e düşüren Kılıçdaroğlu, danışman kadrosuyla gölge MYK oluşturdu. Kılıçdaroğlu, başdanışman sıfatıyla atadığı isimler arasında ise milletvekillerinin ağırlıkta olduğu dikkat çekiyor. Kılıçdaroğlu’nun atadığı isimler arasında Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarım; Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın enerji; Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, saha çalışmaları; listeye almadığı İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nu parlamento ile ilişkilerden sorumlu başdanışmanlığa atadı.

 

 

15 DANIŞMAN
Kılıçdaroğlu başdanışmanı Arif Özzeybek’in görev alanında değişikliğe giderek sivil toplum örgütleriyle ilişkilerden sorumlu başdanışmanlığa atarken yine DSP döneminin bakanlarından İstemihan Talay’ı siyasi işler; yurt gezilerinin koordinasyonundan sorumlu danışmanı Veli Özdemir’i de başdanışmanlığına getirdi. Kılıçdaroğlu’nun başdanışman kadrosunda asker kökenli Recep Cengiz ile siyasi danışmanlığını yapan Rasim Bölücek, Mehmet Zeki Gündüz, Cemil Erhan gibi isimler de yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosundaki isim sayısı ise 15’i buluyor.